Megkezdődött a 2015-ös galopp szezon a Kincsem Parkban

Nagykígyó nyerte a Megnyitó Versenyt, Invisible Bid pedig a Pestmegyei Hendikepben diadalmaskodott 2015. április 6-án a galopp szezonnyitó versenynapon.

Nagykígyó (Stanislav Georgiev) biztosan győzött a Megnyitó Versenyben, Urgestein (Goran Mesetovic) és Black Blade (Kerekes Károly) lettek a helyezettek. A Pestmegyei Hendikepet Invisible Bid (Jaroslav Línek) nyerte Zwegat (Goran Mesetovic) és Császár (ifj. Kozma István) előtt.

Pillanatkép egy korábbi versenyről

Összefoglaló a 2015. április 6-i galopp versenynap futamairól

1. futam:

Nem indul: Astraios (1). Urgestein vette a legjobb a startot, mögötte Diplomata, Indy Jones és Black Blade helyezkedtek, a mezőny végén a két favorit, Nagykígyó és Perfect One galoppoztak. Az ügető átjárónál Nagykígyó felzárkózott a frontba, a mezőny végére Indy Jones esett vissza. A célegyenesben Nagykígyó felment a vezető Urgestein mellé, majd elment mellette és biztosan nyerte a futamot, Black Blade lett a harmadik.

Befutási sorrend: Nagykígyó (3) – Urgestein (5)  – Black Blade (7)

2. futam: 

Ice Prinzess ugrott ki legjobban a gépből, Sonrisa vett gyengébb startot. Ice Prinzess mögött Szuvenír és Three Robins színei látszódtak, a kanyarban pedig megjelent Sara Taylor és felment a vezető ló mellé. ŐK ketten csatáztak a győzelemért, amit végül célfotóban Ice Prinzess szerzett meg, Three Robins lett a harmadik.

Befutási sorrend: Ice Prinzess (4) – Sara Taylor (1) – Three Robins (9)

3. futam: 

Principessa vett gyengébb startot, az élen Papírsárkány galoppozott. Mögötte Rush helyezkedett, majd az ügető átjárónál megjelent Emese, a befutóban pedig Savannah. Anthea-nak volt egy jó momentuma a befutó elején. Az élen Savannah és Rush csatáztak nagyot a győzelemért, amit Rush szerezett meg végül, harmadik helyre a szürke Diadalünnep szaladt fel, majd Misi Manó következetett.

Befutási sorrend: Rush (11) – Savannah (4) – Diadalünnep (10)

4. futam:

Nem indul: Gitáros F. (5). Bahamian Indy nem állt be a gépbe, így nélküle indult el a mezőny. Powerslide és Ramses kettőse kezdett a legjobban, mögöttük Bukephalos galoppozott. Az ő hármasuk dominált az egész verseny alatt, a befutóra már fej-fejt fordultak. Powerslide adta meg magát először, Bukephalos és Ramses kettőse közül pedig előbbi volt az erősebb és nyerte a futamot.

Befutási sorrend: Bukephalos (4) – Ramses (10) – Powerslide (9)

5. futam:

Delinda vett nagyon jó startot, majd a túlsó oldalon a favorit Freddie Mercury vette át a vezetést, jól jött még Gran Torino és Vivaldi. A befutó elején Freddie Mercury elfáradt, Gran Torino vette át a vezetést és nagyon magabiztosan nyerte a futamot Homoktövis előtt, messzi harmadik Staféta lett, negyediknek pedig gyenge kezdés után Kalamo érkezett meg.

Befutási sorrend: Gran Torino (6) – Homoktövis (10) – Staféta (8)

6. futam:

Invisible Bid kezdett a legjobban, mögötte Dabiango, Oyabun, Császár, Kőrisfa és Zwegat volt a sorrend, a szürke Blushing Girl ugrott ki nehezebben a gépből. Az ügető átjárónál Oyabun ment fel Invisible Bid mellé, de a befutóban elfáradt. Invisible Bid nagyon erős volt és start-célban nyerte a futamot, Zwegat jött fel másodiknak, Császár lett a harmadik.

Befutási sorrend: Invisible Bid (3) – Zwegat (2) – Császár (4)

7. futam: 

Mindenkinek jól sikerült az indítás, többen is fej-fejt galoppoztak az élen. Végül Eisfee éllt élre, jól tartotta magát Azték, Bahama, Bankár és Larion is. Utóbbi a kanyarban átvette a vezetést, a befutóban Eisfee támadta és megjelent Mátrix is hatalmas lendülettel, de a nyerőre már nem volt veszélyes. Larion mögött célfotó döntött  a második hely sorsáról.

Befutási sorrend: Larion (6) – Mátrix (5) – Eisfee (3) 

8. futam:

Nem indul: Kolibri (1), Thor (2). Luck Stone, Schnell és Miniatűr hármasa kezdett a legjobban és a befutóig az ő triójuk uralta a versenyt. Az utolsó kanyarban Schnell nagy ívben fordult és visszaesett, Miniatűr pedig átvette a vezetést Luck Stone-tól. A harmadik helyért Pergőtűz és Spare Time csatázott, végül előbbinek sikerült megszereznie.

Befutási sorrend: Miniatűr (3) – Luck Stone (9) – Pergőtűz (4) 

A következő galopp versenynap április 12-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. április 12-én vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.04.07. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások