Nyáron kezdődhet a második Kincsem-film forgatása

Nyáron kezdődhet Kincsem történetének filmes feldolgozása Herendi Gábor rendezésében. Ez rövid időn belül a második produkció lehet a csodakancáról, mivel egy másik Kincsem-film forgatása már tavaly ősszel elkezdődött. Ennek producere Losonczi Gábor.

Losonczi Gábor az egyik Kincsem-film producere

Az augusztusi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 2014 őszén kezdték el forgatni a The Invincible, azaz „a legyőzhetetlen” címre hallgató Kincsem-filmet több milliárd forintos költségvetésből nemzetközi koprodukcióban, ami a valaha volt legnagyobb költségvetésű Magyarországon forgatott produkció lehet.

A forgatókönyvet Losonczi Gábor ötlete alapján Fonyódi Tibor írta, a dramaturg Szőcs Géza, film látványtervezője Rajk László. A főszerepekre felkérték Mads Mikkelsent, Martin Freemant és Ed Harrist, a tervek szerint feltűnik Jean-Paul Belmondo, a magyar színészek közül Kamarás Iván és Weisz Fanni játszik szerepet. A premiert a tavaly nyári sajtótájékoztatón 2015 tavaszára ígérték.

Herendi Gábor nyáron kezd forgatni a csodakancáról

Herendi Gábor Kincsem-filmjének forgatása a tervek szerint idén júliusban kezdődhet vidéki helyszíneken, a szereplőválogatás és a helyszínkeresés már zajlik. A Valami Amerika és a Magyar vándor rendezője hét év kihagyás után készít újra filmet.

A történet középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll, amelynek részeként bontakozik ki Kincsem pályafutása. Az öntörvényű Blaskovich és Otto von Oettingen lányának viharos szerelmét is bemutató történet helyszíne az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországa és Európa legendás lóversenypályái.

A készülő film producere Hutlassa Tamás (Kontroll, Viharsarok), társproducere Herendi Gábor. A forgatókönyvet Hegedűs Bálint (Mázli, Parkoló, Liza, a rókatündér) 2008-ban kezdte el írni, majd a végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával Ruttkay Zsófia (Hukkle, Taxidermia, Szabadesés) forgatókönyv-fejlesztő irányításával valósult meg. A Magyar Nemzeti Filmalap a produkció gyártási előkészítését 97,8 millió forinttal támogatja.

2015.04.09. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: MTI
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások