Magyar győzelem arab lóval olasz pályán

A 24 éves Bihari Alexandra győzelmet aratott az arablovas világbajnokság-sorozat római futamán. A fiatal lovas egy év kihagyás után tért vissza, és ezzel a győzelemmel nagy álma vált valóra. 

Az „Abu Dhabi Day” versenynapon több futamot tartottak június 4-én a római Capanelle versenypályán. A HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Lóverseny Fesztivál keretein belül rendezték meg a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies és Apprentice Világbajnokság-sorozat futamát, amelyen a számos nemzetközi versenyző közül magyar győztes került ki Bihari Alexandra személyében. 

Alexandra néhány éve már részt vett a fesztivál versenyén, de egy évig nem állhatott rajthoz. A római versenyre ezúttal magától a fesztivál főszervezőjétől, Lara Sawaya-tól kapott meghívást, ezen a napon indulhatott ismét. A 24 éves Bihari pedig megragadta a lehetőséget a nagy visszatérésre, Loskhar nyergében megnyerte a 29.700 euró összdíjazású versenyt.

„Ez olyan, mint egy újjászületés számomra. Kezdetben egy kicsit szkeptikus voltam Loskharral kapcsolatban, mivel életében először állt starthoz, ellenfeleim közt pedig korábban nyertes, jó képességű és származású lovak ellen álltunk starthoz. 

De Loskhar csodálatos munkát végzett a versenyen, csak annyit jött, amennyit kértem tőle. Az utolsó 500 méterig, amíg a mezőnnyel vágtattunk, nem tudtam, és nem is éreztem, hogy ezt a versenyt megnyerhetem, hiszen a lovam nem is tudta, hogy mi az elvárás. 

Mivel Magyarországon nincsenek arablovas futamok, ez számomra egy nagyon különleges és színes világ. Korábban dolgoztam Abu Dhabiban arab versenylovakkal, és mindig is álom volt számomra, hogy arablovas futamot nyerhessek. Nagyon szeretetre méltó lovacskák, és nehezebben fogadnak el új embereket a környezetükben, de ha viszont megkedvelnek, azt látványosan is érzékeltetik. Ezért egyedülálló és különleges számomra. 

Nagy köszönet Sheikha Fatima-nak, hogy támogat minket, és köszönöm Lara Sawaya-nak, aki nagyon keményen dolgozik, hogy mindez megvalósuljon. Az álmok valóra válnak, a kemény munka pedig mindig kifizetődik.”

A versenysorozat döntőjére novemberben kerül majd sor, amikor a futamgyőztesek csapnak majd össze.

2017.06.08. Sárréti Anita
Fotó: Morhaf photo

Hozzászólások