Győztesként vonul nyugdíjba American Pharoah

American Pharoah a Hármas Korona megszerzése után október utolsó napján megnyerte a Breeders' Cup Classic-ot is. Az amerikai csodalónak ez volt az utolsó futása.

Soha nem látott tömeg várta American Pharoah-t a Keeneland lóversenypályán október utolsó napján. A start után American Pharoah azonnal az élre tört a belső íven, és vezető szerepét végig fent is tartotta és a versenyt játszi könnyedséggel nyerte.

6,5 hosszot vert a mezőnyre

Szombaton még futott, vasárnap már megkezdte nyugdíjas életét

American Pharoah-nak ez volt az utolsó futása, a versenyt követő napot már a Kentucky’s Ashford ménesben töltötte. Karrierjét ugyanis fedezőménként folytatja tovább.

Nyugdíjazásának leginkább pénzügyi okai vannak: bár tulajdonosa, Ahmed Zayat még szívesen versenyben tartotta volna egy évig, de egy Hármas Korona nyerő lóra már szinte lehetetlenség biztosítást kötni. Így a tenyésztés maradt az egyetlen járható út.

"Olyan sokat futott már, ideje, hogy kellemes élete legyen" mondta a ló nyugdíjazása kapcsán zsokéja, Victor Espinoza.

"Ez a ló nagyon különleges", mondta American Pharoah trénere, Bob Baffert. "Meg fogom majd látogatni a ménesben, de az lesz a legnehezebb, amikor hazamegyek és látom az üres bokszot. Ő volt a tökéletes versenyló."

American Pharoah történelmet írt – nem is egyszer

American Pharoah szinte mindent megnyert, amit Észak-Amerikában megnyerhetett. Júniusban Belmont Stakes-en aratott győzelmével történelmet írt, hiszen 37 év után ő lett az első olyan ló, aki megszerezte a telivérek legáhítottabb elismerését, az amerikai Hármas Koronát.

Szintén ő az első ló, aki a Hármas Korona után még a Breeders’ Cup Classic-on is nyert.

American Pharoah zsokéja a Hármas Korona megszerzését ünnepli

Kérdés, ki lesz a következő Hármas Koronát nyerő telivér Amerikában. Lehet, hogy American Pharoah egyik csikója?

2015.11.03. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: DailyMail, HorseNation

Hozzászólások