Az év lova simán nyerte a Dióspusztai Díjat a Galoppon

A vasárnapi galopp főfutamán a Dióspusztai Díjban, az év lova, Akaba magabiztosan nyert Stanislav Georgievvel. Az évtizede hazánkban élő, a magyar nyelvet a legapróbb, huncut részletekig ismerő bolgár zsoké, két hosszat vert Európa két kiemelkedő tehetségű lovasára, Ján Havlíkra Golden Journey-n, és Goran Mesetovic-ra Heliconián.

Az év lova elsőként ért célba a Dióspusztai Díjban
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Összefoglaló a 2015. június 14-i versenynap futamairól

1. futam:

Lejelentések: (1) Skirt Chaser és (6) A Little Music. A nap első futamában, az 1200 méteres sprintben nem volt sok taktikázás. A telivérek között is kifejezetten heves vérmérsékletű Marcust ketten vették üldözőbe a távoszlop után, Freddy Mercury és Kőrisfa, de Speedtest sem volt messze. Erős küzdelem után Stanislav Georgiev kezében Marcus ért haza elsőként, Freddy csak fejhosszal második, a pálya egyik legelegánsabb telivére, Kőrisfa pedig fél hosszal harmadik.

Befutási sorrend: Marcus (5) – Freddie Mercury (2) – Kőrisfa (3)

Erős küzdelem, semmi taktika: Marcus és Stanislav Georgiev fejhosszal nyert.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

2. futam: 

Csak a hátát nézte a mezőny Ján Havliknak, a második futamban az 1200 méterre futott Nyeretlenek Versenyében. A szlovák zsoké igen könnyen, nyolc hosszat vert a többiekre Al Shoogh nyergében. Jiffies Music és Pesti Angyal értek célba mögötte.

Befutási sorrend: Al Shoogh (3) – Jiffies Music (7) – Pesti Angyal (9)

Al Shoogh nyolc hosszal a mezőny előtt olyan gyorsan ért célba, hogy még a lába sem érte a földet.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

 

3. futam – Jaross Sándor Emlékverseny

Pazar versenyt hozott a Jaross Sándor Emlékverseny. Love Story és zsokéja Nagy Tamás a semmiből tűnt elő, és rövid fejhosszal ért célba az addig magabiztosan mozgó Zwegat előtt. A fantasztikusan versenyző Beau Dreamer csak rövid nyakhosszal lett harmadik. Dejá-vu érzése volt annak, aki ezt a futamot látta, mert Nagy Tamás édesapja, Nagy Tihamér lovagolt így annak idején. Ezt hívjuk virtuozitásnak. 36 Celsius fok volt a Kincsem Parkban, de sokakat kirázott a hideg.

Befutási sorrend: Love Story (7) – Zwegat (2) – Beau Dreamer (1)

Nem esett messze az alma a fájától: Nagy Tamás a semmiből tűnt elő Love Story-val, és nyert.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

4. futam:

Dimenzió nehezen kezelhető ló a jártatóban, ezt valószínűleg apjának köszönheti. Megbocsátunk neki azonban, mert biztos győzelme a Nyeretlenek Versenyében sokak szívét megmelengette. Ifjabb Hammrsberg Elemérét is, aki nagypapája, Suták János karjában örült a győzelemnek. Imperial War és Kikerics ért placcra a kanca mögött.

Befutási sorrend: Dimenzió (6) – Imperial War (9) – Kikerics (7)

Dimenzió magabiztos győzelmet aratott a Nyeretlenek Versenyében.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

5. futam – The Bogberry Hendikep

A zászlós indítás után elég fogott volt a tempó, senki nem akart elmenni vezetni. Végül Diadalünnep állt élre, de a túlsó oldalon Sonja megelőzte. Sonja és Diadalünnep után Happyman és Luzzer galoppoztak és Babérrózsa érkezett meg hátulról a frontba elsőként. A befutóra még Sonja hozta a lovakat, azonban a többiek is jól tartották magukat, így elég nyílt volt a verseny. Sonja mellett elsőként Happyman ment el, majd megérkezett Estemony, aki mindenkin átszaladva megnyerte a futamot. Sokak kedvence, Timár Zsuzsa Happyman-nel lett a második, Diadalünnep pedig célfotóban harmadik. 

Befutási sorrend: Estemony (15) – Happyman (1) – Diadalünnep (10)

Estemony Bakos Szilviával "mindenkin átszaladt".
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

6. futam – Németh Ferenc Emlékkupa

Az ifjúság színe-java, Drexler Virginia, Fülöp Adrienn, Szentes Barbara, Kovács Milán, Benkő Ádám, Varga Anita és Kriskó Norbert állt starthoz a hatodik futamban. Romel és Shakespeare kettőse kezdett a legjobban, a mezőny végén My Fairy galoppozott. A vezetőkhöz elsőként Kökény csatlakozott és a 400 méteres táblához érve már ő vezetett, viszont nagy lendülettel érkeztek többen is, ott volt még Shakespeare, jött Schnell és a mezőny végéről My Fairy is megérkezett. Schnell nyerte a futamot, a második és harmadik helyről célfotó döntött. A tiszteletdíjakat Nagy István, a Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesületének titkára adta át a nyertesnek, Drexler Virginiának és a helyezetteknek, Fülöp Adriennek és Kovács Milánnak.

Befutási sorrend: Schnell (1) – Shakespeare (2) – My Fairy (4)

Drexler Virginia és Schnell nyerte a Németh Ferenc Emlékkupa 2. futamát.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

7. futam – Dióspusztai Díj

Akaba vállalta magára a vezető ló szerepét, mögötte nagyon tömör volt a mezőny. A túlsó oldalon Akaba mellé felment Golden Journey és Heliconia és hárman fej-fejt érték el az ügető átjárót, ahol azonban Golden Journey és Heliconia kettőse gyorsított és 5-6 hosszra megléptek Akabától. A befutóra érve Golden Journey egyedül maradt az élen, azonban elindult a favorit Akaba és magabiztos, két hosszas győzelmet szerzett. Golden Journey mögött Heliconia lett a harmadik. A tiszteletdíjakat Balika Attila, a Dióspusztai Ménes vezetője adta át Siklósi Tamás tulajdonosnak, Hajdi Lajos idomárnak és Stanislav Georgiev zsokénak. A győzelemben Iglódi János és Nagy Lajos osztozott a győztesekkel.

Befutási sorrend: Akaba (1) – Golden Journey (6) – Heliconia (4)

Akaba és Stanislav Georgiev a célegyenesben robbantott és két hosszas győzelmet aratott.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

8. futam – Puszta-Diósi Hendikep

Egy szöszke profi zsokéjelölt, Ján Alexandra és Leon A Profi volt a főszereplője a nap utolsó futamának, a Puszta-Diósi Hendikepnek. Nemcsak Kovács Sándor mester, Burai Mihály és Deczki András örül a győzelemnek, de minden fogadó sporttársunk is, aki eltalálta a Leon A Profi, Rézcsengő, Olajág hármasbefutót, hiszen 200 Forint elhelyezése után több, mint 520.000 Forintot fizetett a totalizatőr a hármasbefutó tikettekre a nap végén.

Befutási sorrend: Leon A profi (5) – Rézcsengő (13) – Olajág (7)

Leon a profi és Ján Alexandra sikerének rengeteg fogadó sporttárs örült.
9 képünk van a vasárnapi galopp futamokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A következő versenynapok június 19-én pénteken és június 21-én vasárnap lesznek a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 19-én pénteken Lóverseny az éjszakában 18:00 órától és 2015. június 21-én vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

 

2015.06.16. Szekeres Krisztián – Kincsempark.hu
Kovács Botond – Alagi Zsokéiskola
Fotók:  Dr. Kovács Gábor

Hozzászólások