Ollyan nincs és mégis van: sima győzelem az Ügetőn

Ollyan nincs és Fazekas Imre a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny első két futamának megnyerésével összetettben is az első helyen végzett, így nem került sor a harmadik futamra. Night Lady és Hajnal Tibor lett az összetett verseny második helyezettje, míg Őrangyal Lakatos Csabával a harmadik.

Ollyan nincs nem talált legyőzőjére a szombati ügető versenynapon

Összefoglaló a 2015. június 20-i ügető futamokról

1. futam:

Baboo Va Bene és tréningtársa, Santana kezdtek a legjobban és elég jó tempót diktáltak. Mögöttük Trappolj!, Traffipax és Sholty Csabi helyezkedtek, a mezőny végén Sziklaszirt ügetett. A tribün előtti egyenesben Suttogó zárkózott egyre feljebb és a túlsó oldalra érve felment Santana helyére, aki a kanyarból kijőve elugrotta magát. Az utolsó 500 méterhez közeledve többen elindultak hátulról. A befutóban Sholty Csabi érkezett a legnagyobb lendülettel és megnyerte a futamot, San Francisco jól hajrázott, így ért be másodikként, majd Baboo Va Bene érkezett a dobogó harmadik fokára. Negyedik helyen Suttogó ért célba. Traffipax az utolsó kanyarban hibázott.

Befutási sorrend: Sholty Csabi (6) – San Francisco (1) – Baboo Va Bene (7)
Győztes idő: 18,5

2. futam:

Lejelentés: (4) – Laza. A start után hárman fej-fej mellett ügettek az élen: Andorra Gold, Spar Lady és Rustik Rozi. Egy körrel a vége előtt tudott gyorsítani Andorra Gold és így egyedül került az élre, mögötte kettesfogatokká rendeződött az üldözőboly. A túlsó oldalon O-Lívia és Spar Lady is hibázott. Az utolsó kanyarban Raffaella SM indított támadást és nagyon rászaladt Andorra Goldra, megverni azonban már nem tudta. Mountain Bambi lett a harmadik, majd Rustik Rozi és Pentatlon érkeztek.

Befutási sorrend: Andorra Gold (7) – Raffaella SM (1) – Mountain Bambi (8)
Győztes idő: 18,3

3. futam:

Ollyan nincs kezdett a legjobban, mögötte Nobody, Masterpiece, Night Lady, Őrangyal és Orlando Bloom volt a sorrend, libasorba rendeződött a mezőny. Masterpiece indított elsőként támadást a túlsó oldalon és felment Nobody mellé, Night Lady mellett pedig Őrangyal színei jelentek meg. Orlando Bloom változatlanul az utolsó helyen ügetett. A befutóra hárman szinte fej-fej mellett érkeztek, Ollyan nincs – Nobody – Masterpiece és Night Lady is közel látszott. Ollyan nincs az utolsó 150 méteren gyorsított és biztos győzelmet aratott. Night Lady elkapta Nobody-t, így ő lett a második, Nobody mögött pedig Őrangyal a negyedik.

Befutási sorrend: Ollyan nincs (4) – Night Lady (1) – Nobody (2)
Győztes idő: 17,4

4. futam:

Vegyesen sikerült az indítás, Padova és Napfény kettőse vette a legjobb startot. Az első kanyarhoz érve hibázott Vernon Boko és kiszállt a versenyből. A vezető kettőshöz Repeta volt még közel, majd Laluna Comtesse, Jákfa, Utrillo d’Amour és Jorvik Viking következtek. A második körben Onze De Mayo a mezőny végéről felment Padova mellé és gyorsítottak a tempón. A befutóban azonban jó pozícióban hibázott Onze De Mayo, így Padova még biztosabb győzelmet szerzett, Laluna Comtesse és Repeta lettek a további helyezettek.

Befutási sorrend: Padova (1) – Laluna Comtesse (7) – Repeta (3)
Győztes idő: 20,2

5. futam: 

Royal Flesh, Alegria Dream, Jogging, Prudy, Orinoco és Amy’s Love volt a sorrend a start után, utóbbi elég nagy hátrányt szedett össze a startnál. Az első egyenesben kettesfogatok alakultak ki, Royal Flesh mellé felment Jogging, Alegria Dream mellett pedig Prudy ügetett. Az utolsó kanyarban indított támadást Prudy, de Orinoco is közel volt még. Alegria Dream viszont elugrotta magát és kiesett a versenyből. A befutóban Royal Flesh gyorsított és start-célban nyerte a futamot, Orinoco jött fel a második helyre szép finis után, Prudy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Royal Flesh (3) – Orinoco (4) – Prudy (1)
Győztes idő: 17,5

6. futam:

Ici Love és Pannus-Com kezdtek hibával és ki is estek a versenyből. Pán Péter, Exxon Valdez és hátulról Mikes kezdett nagyon jól. A túlsó oldalon indított támadást Olajbáró és felment a vezető Exxon Valdez mellé, Pán Péter időközben visszacsúszott a mezőny végére. A befutóban Olajbáró gyorsított és biztosan nyerte a futamot, Exxon Valdez mögött Open lett a harmadik.

Befutási sorrend: Olajbáró (6) – Exxon Valdez (5) – Open (3)
Győztes idő: 22,7

Olajbáró magabiztosan nyerte futamát.

7. futam:

Ollyan nincs és Masterpiece kezdtek a leggyorsabban, utóbbi erősen támadta Ollyan nincset, végül az első egyenesben mégis beült mögé a falra, mögöttük Nobody, Őrangyal, Night Lady és Orlando Bloom sorrendben ügettek a fogatok. A túlsó oldalon elsőként Őrangyal gyorsított és felment Ollyan nincs mellé, Masterpiece mellé pedig megérkezett Night Lady. A befutó izgalmasabbra sikerült, mint az első futamban, Őrangyal erős küzdelemre késztette Ollyan nincset, aki ezt a futamot is megnyerte, Őrangyal mögött Night Lady lett a harmadik.

Befutási sorrend: Ollyan nincs (1) – Őrangyal (6) – Night Lady (5)
Győztes idő: 16,4

8. futam:

Hajtóváltozás: (8) Senorita – Fenyvesi György helyett Kolozsi Sándor és (13) Szökevény – Velezdi József helyett Nyilasi Bálint hajtanak. Vegyesen sikerült az indítás, ketten rögtön a start után kiszálltak a versenyből, Tramontana és Tiny Angel. Az első kanyarban Tell Vilma és Triumph is galoppoztak, őket is diszkvalifikálták. Jól kezdtek a favoritok, Tamara Boss, mellette Senorita, mögöttük Taddeus és Tequila Hush ügettek. 25 méterrel követte őket még Trendy Girl, a többiek teljesen leszakadva versenyeztek. A befutóban Senorita támadta Tamara Boss-t, azonban elugrotta magát. Ezután Tequila Hush próbálta megszorongatni a start óta vezető Tamara Boss-t, aki azonban kivédte a támadást. Tequila Hush mögött Taddeus lett a harmadik, majd messzi negyedikként Serafina Ketti érkezett.

Befutási sorrend: Tamara Boss (5) – Tequila Hush (12) – Taddeus (4)
Győztes idő: 20,9

9. futam:

Torres ismét hibával kezdett és kiesett a versenyből. Thor-Com, Tiko Time és Sunny hármasa kezdett a legjobban, Sholty Geri zárkózott egyre feljebb. A túlsó oldalon a vezető négyes meglépni látszott, még mindig Thor-Com vezetett, mögötte Tiko Time, Sholty Geri és Sunny alkották a frontot. Tájfun biztos ötödik helyről ugrotta el magát. Az utolsó kanyarban Sholty Geri is galoppozott, diszkvalifikálták. A befutóban Tiko Time folyamatosan közeledett a végig vezető Thor-Com-hoz, azonban nem tudta utolérni. Végül messzi harmadikként ért célba Sunny.

Befutási sorrend: Thor Com (4) – Tiko Time (7) – Sunny (2)
Győztes idő: 20,2

10. futam:

Mivel a harmadik és hetedik futamot ugyanaz a ló nyerte (Ollyan nincs), ezért ez a futam elmaradt.

11. futam:

A favorit Vamos Kemp ment el vezetni, mögötte Ördög Hegedűse, Vilja Brick, Kiskarcsi és Amazing Lobell sorrend alakult ki. A mezőny megnyúlt az első egyenesben, a sort Trencsén zárta. Az utolsó kanyarban Vilja Brick felment Ördög Hegedűse mellé, Vamos Kemp tovább gyorsított. Már úgy látszott, hogy Vamos Kemp nyeri a futamot, mögötte pedig Vilja Brick és Ördög Hegedűse csatáznak majd a második helyért, amikor a favorit elugrotta magát, Ördög Hegedűse pedig szerencsétlen helyzetbe került, elvétett pár lépést, ami a versenyébe került. Így Vilja Brick nyerte meg a futamot, Amazing Lobell és Magiszter szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Vilja Brick (5) – Amazing Lobell (7) – Magiszter (8)
Győztes idő: 17,2

A következő ügető versenynap június 27-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 27-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.06.23.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások