Tóth Lászlót gyászolják a fogathajtók

2016. április 27-én elhunyt Tóth László (1953-2016), a hazai fogatsport egyik meghatározó alakja.

Tóth László, "Lada" és Lázár Vilmos

A Magyar Lovas Szövetség legutóbbi közgyűlésén „Magyar Lovassportért Emlékéremmel” ismerte el az általános népszerűségnek örvendő lovas szakember példaértékű munkásságát.

Tóth László 1984-ben a nagy sikerű szilvásváradi VII. Négyesfogathajtó Világbajnokságon ismerkedett meg a fogathajtó sporttal. Azóta volt a szakág támogatója, segítője.

A Magyar Fogathajtó Sport Baráti Köre Egyesületnek mintegy másfél évtizeden át volt titkára. Ebben a tisztségében a fogattársadalom eltávozott, kiemelkedő személyiségei előtt márványtáblával tisztelgő bizottság tevékeny tagja.

A Monor-Szárazhegy szőlőgazdasági birtokán a világbajnokságokon startolt fogathajtókat köszöntő hagyományos ünnepi találkozók csupa szív szervező-házigazdája, a fogatsport boldogulását, az összetartozást erősítő, baráti társaságokat kovácsoló személyiség volt.

Tóth László lótenyésztőként hozzáértően gazdagította a kisbéri-félvér fajtát.

Tóth László kegyeleti búcsúztatása 2016. május 13-án, pénteken 16 órakor lesz a Monorierdő szárazhegyi vendégház parkjában. A részvétlátogatók egy-egy szál virággal búcsúzhatnak Tőle.

2016.04.28. Forrás: Magyar Lovas Szövetség

Hozzászólások