Olimpiai bajnok díjlovat tessék

Árverésen cserélhet gazdát Carl Hester legendás lova, Uthopia, aki 2012-ben az aranyérmes angol olimpiai díjlovas csapat tagja volt.

Carl Hester és Uthopia 2012-ben az Olimpián

A 15 éves mén sorsa május 27-én egy nyilvános árverésen dőlhet el, ráadásul a liciten nincs minimálár megszabva. Az árverést a Wilsons Aukciósház rendezi, az érdeklődők pedig online is licitálhatnak a lóra.

A ló tulajdonosai Tom Keenan és James Neill, az árverésre pedig csődeljárás miatt kerül sor. Az olimpiai bajnok ló mellett kalapács alá kerülnek még autók, ékszerek és órák is. 

A 2012-es londoni olimpiai csapat egyik tagja, aki Carl Hesterrel és Uthopiával együtt versenyzett, elmondta, hogy ez nemcsak rendkívül méltatlan módja a ló értékesítésének, de a ló jólétét sem látja így biztosítottnak.

Az aukciósház válaszul közleményében kiemelte, hogy nagyon komolyan veszik Uthopia jólétét, és tisztában vannak azzal, mennyire fontos, hogy ugyanolyan magas színvonalú gondoskodásban és ellátásban részesüljön, mint eddig. Elmondták, hogy Uthopia az ügylet lezárásáig jelenlegi istállójában marad, gondozói körében, de a vevőtől függően akár az is elképzelhető, hogy a tulajdonosváltás után is ott maradhat.

Carl Hester és Uthopia

„Uthopia már 11 éve a családunk tagja és az istálló kedvence” – mondja Carl Hester, aki  igyekszik támogatókat találni, hogy megvásárolhassa a 15 éves mént és megadhassa neki azokat a boldog és gondtalan nyugdíjas éveket, amiket megérdemel. "Nagyon sokkal tartozom neki, és nagyon aggódom érte. Szeretném, ha itthon maradhatna, azok körében, akik szeretik."

Uthopiát 2014 márciusa óta Carl Hester tanítványa, Charlotte Dujardin lovagolja, aki Göteborgban minősült vele a FEI Díjlovagló Világkupa Döntőre, de a tulajdonjogi problémák miatt végül mégsem versenyezhettek.

2016.04.29. Forrás: Horse and Hound
Fotó: Carl Hester

Hozzászólások