Két magyar is teljesítette a távlovas világbajnokságot

Két magyar is sikeresen teljesítette a távlovas világbajnokság 160 kilométeres távját, amelyet a hétvégén Abu-Dzabiban rendeztek.

A viadal honlapja szerint az eseményen 37 ország 128 lovasa és párosa vállalta a kihívást, Magyarország hét év után teljes csapattal képviseltette magát.

A sivatagban az embert és lovat is próbára tevő körülmények között mindössze 44-en fejezték be a versenyt, köztük Fekete Patrícia, aki Gazal XXII-4 nyergében legjobb magyarként a 19. helyen ért célba. Mellette Szösz Letícia Koheilan Szilajjal a 22. lett. A többi magyar induló, Gosztolai Zsanett, Marcsó Zsófia és Mihók Orchidea kiesett, utóbbi ugyan teljesítette a távot, azonban a versenyt követő orvosi vizsgálaton lova metabolikus (anyagcsere) problémái miatt kizárták.

Az Abu-Dzabiban rendezett viadalon a versenyzőknek hat, egyenként 20 és 30 kilométer közötti pályaszakaszt kellett teljesíteniük 50 perces pihenőkkel. A sportág szabályai szerint távlovaglásban az eredmény mellett a lovak egészségi állapotának megőrzése is fontos.

Forrás: MTI

Kép: Canva
2023.02.27.

Hozzászólások