Pillantás a világranglistákra

Pillantás a világranglistákra

 

Közel az olimpiához az európabajnok, Rolf-Göran Bengtsson vezeti a díjugratók világranglistáját, a díjlovasok élén pedig továbbra is Adelinde Cornelissen áll. A lovastusa legjobbja pillanatnyilag a brit military lovas, William Fox-Pitt.

A világ Top 10-es ranglistái folyamatos mozgásban vannak. Bár a lista elején továbbra is a svéd Rolf-Göran Bengtsson foglal helyet, a díjugrató világranglistáján kisebb-nagyobb változások figyelhetőek meg. A francia lovas, Kevin Staut a tizedik helyről ugrott az előkelő második helyre, mögötte a harmadik helyen a kanadai Eric Lamaze és a svájci Pius Schwizer osztozkodik.

A díjlovasok táborában a holland nemzetiségű Adelinde Cornelissen és lova, Jerich Parzival áll a lista élén annak ellenére, hogy hosszabb ideig nem tudtak versenyezni. Őket követi a második helyen Laura Bechtolsheimer és Mistral Hojris, harmadikként pedig Matthias Alexander Rath és Totilas szerepel a dobogó alsó fokán.

A lovastusa ranglistáját változatlanul a brit William Fox-Pitt vezeti, megelőzve az ausztrál Andrew Nicholson-t és az amerikai Boyd Martint.

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: FEI
Frissítve: 2023.09.22.
Fotó: Canva

Hozzászólások