A díjugratóké volt a főszerep Szilvásváradon

A hétvégen zajlott az amatőr és az ifjúsági díjugratók fedeles döntője Szilvásváradon, a Lipicai Lovasközpontban. A három napon át tartó bajnokságon a gyermek, az ifjúsági, a fiatal lovas illetve az amatőr kategória lovasai versengtek egymással Erdélyi Magdolna, nemzetközi pályaépítő taktikás pályáin.

A több mint 400 startot számlaló versenyen nem csupán a díjugratásé volt a szerep, a szombati napon az ugró számok mellett, egy izgalmas ride & drive versenyszám is kiírásra került, mely hűen a helyszínhez lipicia fogatok részvételével zajlott. A díjugratás és fogathajtás kombinációjával zajló versenyszámra 6 nevezés érkezett, a látványos verseny győzteseként pedig Koncz Kincső és csapata került ki.

Vasárnap zajlottak mind a négy kategória döntői. Elsőként a gyerek kategória lovasait láthattuk 115cm-en. A kategória győztese a Szotyori Nagy Kristóf és Baumann Bori tanítványa, Nagy Zsófia lett Victory Blue PS nyergében, aki mindhárom nap hibátlan pályát lovagolt. Őt követte Petes Maja Donna Dorenaval, majd Krepcsik Lara Hermitage de la Motte nyergében.

Az ifjúsági lovasok kategóriájában 16 lovaglást láthattunk a döntő napján, majd egy izgalmas összevetést a dobogós helyezésekért. A bajnoki címet végül Németh István tanítványa, Benedek Adél szerezte meg La Digue 5 nyergében, aki mind a három nap hibátlan pályát lovagolt. A dobogó második fokára Tavasi Eszter és Chavoltus került, Bódai Hanna és Calciano pedig bronzérmes lett.

A hétvége legmagasabb versenyszáma a fiatal lovasok döntője volt 135 centiméteren. A vasárnapi döntőre csupán egy lovas, a Diósgyőri Vtk versenyzője, Lukács Loren és Edward Z jutott be hibapont nélkül, aki egy remek pályával a kategória győztese is lett. Őket követte Kisgergely Kata Csenge és Bizar Vdl párosa, majd a dobogó harmadik fokáért zajló összevetés leggyorsabb lovasa Kovács Noémi és Gut Neuenhofs Corlypso.

A legnépesebb mezőny az amatőr kategóriába gyűlt össze, ahol az elődöntő 40 lovasából 29-en jutottak be a vasárnapi döntőbe. Az első 6 helyért zajló összevetésben végül a Horváth Lovassport Egyesület lovasnője, Fekete Luca győzedelmeskedett Arianeval egy gyors, hibátlan pályával. Őt követte Enrédi Tekla Chupanadlival, majd Varnyú Lilla és Diamond párosa.

 

szöveg és képek: Somogyi Tímea | Lovasok.hu
2023.03.30.

Hozzászólások