Arany vasárnap Kecskeméten

Marosi Ádám nyerte a május 4-ei öttusázók kecskeméti világkupaversenyét, Kasza Róbert pedig harmadik lett. 

 

 A világbajnok és olimpiai bronzérmes Marosinak a vasárnapi férfi döntőben a kombinált szám előtt mindössze három másodperc hátránya volt a vezető ukrán Dmitro Kirpuljanszkijjal szemben, a záró tusa aztán neki sikerült a legjobban.

A második helyen az orosz Alekszandr Leszun végzett, míg harmadikként Kasza ért célba.

A férfiak vasárnapi döntőjébe bejutó további két magyar közül Demeter Bence a tizenhatodik, Tibolya Péter pedig a huszonötödik helyen végzett.

A verseny végig szoros volt, a vívásban kettős ukrán győzelem született Kirpuljanszkij és Tyimosenko révén, míg Marosi Ádám holtversenyben a cseh Martin Bilkóval a negyedik helyen végzett az erős mezőnyben. Kasza és Tibolya – hatos holtversenyben – a tizedik, míg Demeter a huszonharmadik helyen állt a vívás után.

Demeter, Kasza és Marosi az úszásban az utolsó, ötödik futamban a legjobb úszók között álltak rajtkőre. Kasza a második, Marosi a harmadik helyen ért célba, s ezzel összetettben átvette a vezetést.

A lovaglásban Kirpuljanszkij a 20., Marosi a 27. helyen végzett, így az ukrán versenyző visszavette a vezetést a kombinált szám előtt, előnye azonban mindössze 3 pont volt. Kasza Róbert jó lovaglással a kilencedik helyen végzett, összetettben pedig feljött a negyedik helyre, 6 ponttal lemaradva a vezető ukrán versenyzőtől.

 A futásban Marosi az orosz Leszunnal vívott nagy csatát, s bár a negyedik, utolsó 800 méter előtt Leszunnnak sikerült először elindulni a lőállásból, Marosi a szakasz második felében az élre állt, és magabiztosan győzött. A szám előtt vezető Kirpuljanszkij csak a tizenötödik helyen ért célba.

  Magyar eredmények:

              1. Marosi Ádám 1482 pont (vívás: 23 győzelem/12 vereség, 238 pont, úszás: 2:01.31,
                  337 pont, lovaglás 279 pont, lövészet-futás: 11:12.64 perc/ 628 pont)

              2. Alekszandr Leszun (orosz) 1477 pont (24/11/244, 2:07.21/319, 289, 11:15.26/625)

              3. Kasza Róbert 1468 pont (20/15/220, 2:00.90/338, 293, 11:23.32/617)

          …16. Demeter Bence 1420 pont (15/20/190, 2:03.78/329, 279, 11:18.02/622)

          …25. Tibolya Péter 1399 pont (20/15/220, 2:10.41/309, 279, 11:49.73/591)
 

Hétfőn a vegyes váltóval fejeződik be a kecskeméti verseny. A kecskeméti az idei vk-sorozat negyedik állomása, ezt követően már csak a döntőre kerül sor, mégpedig júniusban az egyesült államokbeli Sarasotában.

2014.05.07. forrás: MTI

 

Marosi Ádám nyert a férfi öttusázók mezőnyében Kecskeméten. A hölgyek versenyében Kovács Sarolta a hatodik, a magyar vegyes váltó páros pedig negyedik helyen végzett a kecskeméti világkupa-fordulón.

Marosi Ádám és Kaszinó

Kovács Sarolta jó vívással kezdett, majd megnyerte az úszást. A lovaspályán ugyan akadt rontása, de így is negyedikként vághatott neki a lövészetekkel kombinált futásnak, amelyben két hellyel hátrébb csúszott. 

A tavaly Európa-bajnok Földházi Zsófiának rosszul alakult az első szám, ez pedig meg is határozta későbbi szereplését. Úszásban a harmadik legjobb időt érte el, de lovaglásban megint otthagyott jó néhány pontot a pályán, emiatt nem volt esélye felzárkózni az élmezőnybe, még azzal együtt sem, hogy a kombinált száma igen jól sikerült.

Alekszejev Tamara a magyarok közül a legjobban vívott, majd az úszásban és a lovaglásban a középmezőnyben. A lövészetes futásban azonban nem tudta megőrizni pozícióját. 

A világbajnok és olimpiai bronzérmes Marosi Ádámnak a vasárnapi férfi döntőben a kombinált szám előtt mindössze három másodperc hátránya volt a vezető ukrán Dmitro Kirpuljanszkijjal szemben, a záró tusa aztán neki sikerült a legjobban. A második helyen az orosz Alekszandr Leszun végzett, míg harmadikként Kasza Róbert ért célba. A férfiak vasárnapi döntőjébe bejutó további két magyar közül Demeter Bence a tizenhatodik, Tibolya Péter pedig a huszonötödik helyen végzett.

A váltóversenyben tizenhat ország versenyzői indultak, Magyarországot Kovács Sarolta és Demeter Bence képviselte. A hazai páros a vívást a negyedik helyen fejezte be, a cseh és a kínai duó végzett holtversenyben az élen.

Kovács Sarolta és Kaszinó

Az úszás a várakozásnak megfelelően jól sikerült a magyaroknak, így összetettben a harmadik helyre zárkóztak fel a kínaiak és csehek mögé. A lovaglásban tovább folytatódott a kínai-cseh vetélkedés, mindkét váltó nagyon jól teljesítette a pályát, a magyarok azonban csak tizedikek lettek, és összetettben visszaestek a hatodik helyre.

A kombinált számra a kínaiak indultak az élről, őket a csehek és az oroszok követték. A magyar kettős öt másodperc hátránnyal indulhatott a bronzéremért, amelyről végül egy ponttal maradt le. 

A kecskeméti az idei világkupa-sorozat negyedik állomása, ezt követően már csak a döntőre kerül sor, júniusban az egyesült államokbeli Sarasotában.

2014.05.08. Forrás: MTI
Fotó: Ujvári Sándor, MTI

Hozzászólások