Beszámoló a 2021.03.12. FEI közleményről

Az FEI 2021.03.12. napon kiadott közleményében két héttel, 2021. április 11 -ig meghosszabbította az EHV vírus megfékezésének érdekében az európai versenyek lezárását. Az FEI korábban 28 napos leállást jelentett be 2021. március 1-én.
A kiterjesztett zárolás az összes szakágra érvényes és minden országra vonatkozik amelynek nemzetközi eseményei vannak az április 11.-ig tartó időszakban – Ausztria, Belgium, Spanyolország, Észtország, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, és Svédország.
Ugyanakkor az FEI határozottan javasolja az összes európai nemzeti verseny törlését egyaránt, annak érdekében, hogy minimalizálja a ló mozgást, ezzel fékezve az EHV vírus nagyobb mértékű terjedését!
Az FEI Világkupát immár második egymást követő évben nem sikerül megtartani, a 2020-as Las Vegas-i (USA) döntőt a Covid-19 miatt kellett lemondani.
Így sajnos a 2021-es FEI Világkupa döntő is elmarad Göteborgban. Ez mindenki számára nehéz, különösen a képzett sportolók, az FEI hűséges partnere Longines és az FEI titkára Sabrina Ibañez nyilatkozta alapján “Tomas Torgersen és hihetetlen göteborgi csapata” számára egyaránt akik rengeteg munkát fektettek a 2021. évi döntő szervezésébe, ami egyúttal a város 400. születésnapjának évfordulós ünnepsége lett volna.
Számunkra is különösen megrázó ez a hír, hisz így nem láthatjuk a magyar párost Szokola Csabát és a magyar tenyésztésű Enyinget (Balu) a négyszögben.
Ezért most a ClipMyHorse.TV – nek hála, elhoztunk nektek Szokola Csaba és Enying szereplését, a tavaly ősszel rendezett zakrowi CDI-W versenyen GP-FS – Grand Prix Freesytle kategóriában.
videó forrása: https://www.clipmyhorse.tv/hu_HU/
kép forrása: pixabay.com

Hozzászólások