A természetes pata, körmölés, lótartás- Túra a Lovasok.hu-val Z-Clinic

Premier

Milyen az igazi természetes lótartás és hogyan tudunk a legtöbbet tenni lovainkért? Mészáros Zoltán, a természetes pata működésének és a lótartás szakértője, valamint a Z-clinic Rehabilitációs központ alapító tagja a Túra a Lovasok.hu-val keretein belül bemutatja a helyes körmöléssel párosított patkó nélküli életmód rendkívüli hatását! Tarts velünk Te is és tudj meg többet a lovak patájáról, természetes tartásáról!

Előzetesek

#Előzetes 1- A természetes pata és körmölés

Hogyan kell karbantartani természetes módon a lovak patáját? Mikor van megfelelő egyensúlyban a ló lába? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Mészáros Zoltántól, aki többek között a természetes pata működésének és a lótartás szakértője

#Előzetes 2- Milyen a jól kialakított pataszerkezet?

Hogyan is kéne kinéznie minden ló patájának ahhoz, hogy optimálisan működjenek és egészségesen élhessenek, komolyabb beavatkozás nélkül? Mészáros Zoltán a Z-Clinic egyik alapítója erre is választ ad a Túra a Lovasok.hu-val következő epizódjában!

#Előzetes 3- A pata felépítése, funkciója, szerkezete

Mészáros Zoltán, a Z-Clinic egyik alapítója, premier vetítésünk előzetesében a pata felépítéséről és funkcióiról beszél. Kiderül az is, hogy mennyire fontos, hogy rendszerességgel és megfelelően kezeljük a lovak patáját.

#Előzetes 4- Az optimális pata élettani funkciója

Sokan nem is sejtik, hogy milyen fontos funkciókat lát el a lovak patája! Mészáros Zoltántól most Te is megtudhatod, hogy milyen fontos a jól kialakított pata – többek között a megfelelő véráramlás tekintetében is.

#Előzetes 5- A nem megfelelő ínvédő okozta problémák

Sokan nem is gondolnák, hogy egy nem megfelelő ínvédő kártékonyabb, mint ha semmit sem használnak. A Z-Clinic egyik alapítója, Mészáros Zoltán rávilágít az ínvédők és a pata funkciója közti kapcsolatra és elmondja azt is, hogy miért is fontos a jól megválasztott felszerelés használata.

#Előzetes 6- Milyen a megfelelő körmölés?

“Ideális esetben igazából hozzá sem kellene nyúlnunk.” Premier videónk előzetesében Mészáros Zoltán bemutatja, hogy hogyan és milyen gyakran zajlik a körmölés a Z-Clinic lovai számára.”

#Előzetes 7- Miért terheltebb a paták belső része?

Mészáros Zoltán a Z-Clinic egyik alapítója olyan érdekességeket oszt meg velünk, mint, hogy miért is terheltebb a legtöbb ló patájának belső része. Remélem Téged is kíváncsivá tettünk – tarts velünk

#Előzetes 8- A lovak hierarchiája

Milyen táplálkozási szokásokkal rendelkeznek a lovak? Hogyan épül fel a hierarchiája egy-egy ménesnek? Vajon tényleg jó jutalomfalatban részesíteni a lovakat? Mészáros Zoltán a Túra a Lovasok.hu-val keretein belül ismerteti velünk a lovak táplálkozási szokásait és hierarchiáját.

Ha Te is szeretnél hasonló videót lovas termékedről, szolgáltatásodról, kattints ide, válaszd ki megfelelő Túránkat és töltsd ki az ott található űrlapot, vagy ha szeretnéd, hogy a Te lovardádba is ellátogassunk feltétlenül ajánld Lovardádnak is a lehetőséget!

Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

2021.05.06.Lovasok.hu

 

Hozzászólások