Hogyan válassz lovastábort?

Ahogy közeledik a nyári vakáció, a fiatalság és a szülők is egyre több időt töltenek a nyári programok szemezgetésével. Rengetegféle tábort és programot hirdetnek, de hogyan tudjuk kiválasztani azt a helyet, amely megfizethető és nem okoz számunkra csalódást? Ebben szeretnénk segíteni ezzel a rövid összefoglalóval!

Ha gyermeked állatbarát és szereti a lovakat, egy lovastábor nagyszerű élményeket nyújthat számára. De milyen szempontokat kell figyelembe venni a megfelelő tábor kiválasztásához?

Lovastudás

A legtöbb lovarda fel van készülve rá, hogy vegyes lovastudással érkeznek hozzájuk táborozók. Nem kell tehát attól tartanod, hogy kezdő gyermeked nem kapja meg azt lovas élményt, amit elképzeltél számára, ugyanakkor nézz utána, hogy vannak-e külön kezdő, illetve haladó lovasoknak szóló turnusok a meghirdetett táborok között, esetleg van-e a hirdetésben az elvárt tudásra vonatkozó kitétel. Vannak kifejezetten edzőtáborok és vannak kevesebb oktatást és több játékos foglalkozást, esetleg tereplovaglást tartalmazó programtípusok is, ezeket a hirdetések többnyire tartalmazzák.

Korosztály

A szervezők általában figyelembe veszik, hogy a jelentkezett táborozók átlagban milyen korosztályba tartoznak, és ez alapján állítják össze az egyes szabadidős programokat. Vannak, akik külön turnusokat szerveznek a különböző korcsoportok részére, és vannak, akik igyekeznek kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt kedvére tenni egyazon tábor alkalmával.

Mindkét út járható, csak talpraesett szervezés kérdése. Ha a táboroztatók nem tesznek erre egyértelmű utalást, érdemes felvenni a velük a kapcsolatot! Ezen a ponton azt is meg kell említenünk, hogy vannak kifejezetten felnőtteknek szóló táborok is, ha esetleg a saját nyaralásodon törnéd a fejed.

Ellátás típusa

A lovastáborok többféle ellátást biztosítanak vendégeik számára. Van olyan lovarda, ahol csak napközis, vagy bentlakásos ellátást vehetünk igénybe, de sok helyen magunk választhatjuk ki a számunkra megfelelő ellátást. Ha közel lakunk a kiválasztott helyhez és gyermekünk még nem készült fel rá, hogy több napot külön töltsön, akkor érdemes a napközis verziót választani.

Bizalom és biztonság

Ha nem egy ismerős lovarda tábora iránt érdeklődünk, mindig alaposan utána kell nézni a lehetséges táborhelynek.

A nagyobb lóállomány, vagy a lovak származása nem kitétel, inkább az a fontos, hogy jó alapkiképzést kapott, nyugodt, boldog lovak várják a vendégeket, akik élvezik az ember társaságát. Utóbbiakról sokszor néhány fénykép alapján is megbizonyosodhatunk, de egyébként a jó lovarda nem rejti véka alá, amije van!

Ha valamit szigorúan kell vennünk, az az, hogy a gyermekek és a lovak biztonsága legyen a szervezők számára a legfontosabb. A személyzet létszáma legyen a táborozókéval összhangban, a szervezettség és a biztonsági előírások betartása minden móka és szórakozás előtt álljon.

Reméljük, tanácsaink hozzásegítenek a megfelelő lovastábor kiválasztásához. Ha megbízható lovardák között szeretnél nézelődni, tekintsd meg Lovasok.hu Kártya elfogadóhelyeink adatlapjait, hátha épp köztük találsz rá a tökéletes lehetőségre, melyre akár kedvezménnyel is lecsaphatsz!

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.05.27. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: pixabay.com

 

Hozzászólások