Erő kontra egyensúly – a természetes lókiképzés módszerei

A lovakkal való foglalkozás igazán sokrétű tevékenység. Megismerni, kiismerni őket nem könnyű, érzékeny idegrendszerük és lobbanékony reakcióik izgalmassá teszik ezt a folyamatot. Szociális igényeik eltérnek az emberétől. Már az ókorban is voltak akik felismerték, hogy a lovakkal könnyebb, hatékonyabb és élvezetesebb a munka, ha tiszteletben tartjuk ezeket az igényeket.

A természetes lókiképzés egyik fő alappillére ezért, hogy ezeket az igényeket figyelembe veszi, és épít rá. Talán a legismertebb név Monty Roberts, akinek a munkásságát az egész világon instruktorai teszik elérhetővé a lovasok számára. Ők sok éves tapasztalattal rendelkeznek, és több évszázados, szinte ősi tudásanyagot építettek be a természetes lókiképzés rendszerébe.

Pegazus Élménykártya Programunkhoz már több magyarországi instruktor is csatlakozott. Más természetes lókiképzés koncepció is vissza tud minket vezetni a lovak megértéséhez – a cél ugyanaz, az út lehet más, de mind ugyanoda vezet. Lovasok.hu Kártyával lehetőséged nyílik ezeket az alternatív módszereket is megismerni és kipróbálni.

Ha úgy érzed, időnként konfrontálódtok lovaddal, nem érted a reakcióit, nem fogad el minden helyzetben a vezetőjének, és ezért elakad a közös fejlődésetek, nehézkessé, vagy esetleg veszélyessé válik a vele való foglalkozás, akkor egy szakember segíthet ebben. Olyan ez, mint egy párterápia.

Lovasok.hu Kártyával már az ország több pontján is lehetőséged nyílik természetes lókiképzőhöz fordulni, ami azért nagyon jó, mert általában saját lóval kell érkezni. Tekintsd meg, mely szakemberek érhetőek el kedvezményes áron Kártyatulajdonosként:

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.05.03., Both Anna, Lovasok.hu
Képek forrása: Bigstockphoto.com

Hozzászólások