Ajándékozd meg szeretteidet, vagy gazdagítsd egyedi műalkotásokkal otthonodat!

Nincs értékesebb ajándék, mint egy személyre szóló, egyedi, kézzel készült alkotás! De ha egyszerűen csak fel szeretnéd dobni az otthonodat néhány stílusos kiegészítővel, akkor is remek választás egy pirográfia, vagy fotótranszfer technikával készült műalkotás! 

Mi is az a pirográfia?

pirográfia egy egyszerű ötleten alapuló, mégis hihetetlenül szép technika, amelyet a művészi faégetésként, vagy tűzfestésként is szokás emlegetni. Lényege, hogy fára, esetleg állati bőrre, vagy csontra egy speciális égetőtűvel mintát égetnek. A modern kor terjedő technológiája a lézeres faégetés, de ez utóbbi össze sem hasonlítható a hagyományos technikával készült jóval magasabb minőségbeli, és eszmei értékkel bíró egyedi alkotásokkal.

Mit jelent a fotótranszfer?

fotótranszfer egy olyan speciális kézműves technika, amely a hagyományos iparművészet és a modern kori nyomtatás ötvözeteként írható le. Ezzel a módszerrel eredeti fényképek kerülnek fel bármilyen, lecsiszolt falapra. Ilyenkor csak a kép festékanyaga kerül át a falapra, így a fa erezete látható marad. A végeredmény egy különleges látványt nyújtó dísze lehet otthonodnak.

Szilágyi Somos Evelin grafikus, a Magmel Handcraft megálmodója nem kizárólag lovas témában vállal munkákat, de meg kell említenünk, hogy a természet és a lovak nagy rajongója, így a legszívesebben a hozzájuk fűződő emlékeket égeti fába.

Nem csak falra akasztható fára alkotott pirográfiákat készít, hanem mindenféle használati tárgyat vagy díszt, amelyre rá lehet égetni valamilyen mintát. Lehet az mécsestartó, kulcstartó, ékszeres doboz, fogas, hűtőmágnes, íjtartó, falióra, asztali- vagy akár karácsonyfadísz, mindent megvalósít az egyszerű mintáktól a fotórealista portrékig! A feladat tehát egyszerű: gondold ki, mit szeretnél és Evelin nagy örömmel megvalósítja Neked!

Ha cikkünkkel meghoztuk a kedved, hogy megálmodj magadnak, vagy szeretteidnek egy ilyen műalkotást, ebben a cikkben találod Szilágyi Somos Evelin elérhetőségét!

 

2019.04.13. Paraczky Cecília, Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: magmel.hu

Hozzászólások