Békés megyei résztvevők a párizsi kiállításon

Békés megyei résztvevők a párizsi kiállításon

 

Békés megye franciaországi, Deux-Sevres testvérmegyei kapcsolatának legújabb eseménye a magyar vállalkozások és képzési intézmények részvétele a márciusi Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági kiállításon.

Davidovics László, a program koordinátora elmondta: a kiállításon szerepel a Mezőhegyesi Ménes Kft. lovas bemutatója és a lovas kellékeket előállító megyei vállalkozók termékeinek ismertetése. A megyénkben termelt cikkek kivitele a rangos rendezvényre a konkrét partnerkapcsolatok építését szolgálja.

A kiállításon szakmai és gazdasági fórumokon is részt vesznek a magyar partnerek. Az oktatási-képzési együttműködés keretében véglegesítik az uniós pályázatokban érdekelt intézmények körét és igényeit, elvárásait.

Fontos elem a kapcsolatokban az önkormányzatok együttműködésének kialakítása, figyelembe véve azok fejlesztési törekvéseit, munkahelyteremtési céljait. A résztvevőket fogadja a francia mezőgazdasági miniszter és hazánk párizsi mezőgazdasági attaséja. H. M. Az utazást és a programokat a Dél-Alföld-Európai Unió többcélú egyesület szervezi.

 

2007.02.02.
Forrás: Békés Megyei Hírlap
Frissítve: 2023.04.20.
Fotó: Canva

Hozzászólások