Extra küllem, extra képek: frízek ünnepén

Egy nap egy lófajtával, amit ha meglátsz, soha többé nem feleded: fríz lovak ünnepén járt Péterfy Zsuzsanna lovas fotóművész. A képek legutóbb a fajta különleges sokoldalúságát és használhatóságát mutatták be, de most az extra küllemé a főszerep. Hagyd, hogy ismét lenyűgözzenek az ébenfekete szépségek.

Még 59 képünk van a 2016-os Fríz Ló Showról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Nemes fej, magasan illesztett, elegánsan ívelt nyak, feltűnően dús, hullámos sörény, csodálatos bokaszőrzet: minden emberben –  akár lovas, akár nem – már az első pillantáskor mély nyomot hagy a csillogó fekete fríz látványa.

Ahhoz, hogy ez a fajta megőrizhesse különleges küllemét, a lovaknak szigorú standardoknak kell megfelelniük. Tudtad például, hogy a fehér jegyek örökre megpecsételik egy fríz sorsát? A kesely lábakkal, vagy jegyes fejjel rendelkező lovakat kizárják a tenyésztésből. Az egyetlen megengedett jegy a homlokon lévő maximum 3 centiméteres fehér csillag.

Még 59 képünk van a 2016-os Fríz Ló Showról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Péterfy Zsuzsanna idei Fríz Ló Show-n készített fotóin Te is láthatod, hogyan zajlik a csikók, kancák és fedezőmének felvezetése és bírálata. Vedd Te is szemügyre 2016 legszebb fríz lovait.

2016.11.17. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Fotó: Péterfy Zsuzsanna

Hozzászólások