Fedeles, ahol a lónak is jó

A Frisomat által felépített fedeles lovardának köszönhetően a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban már télen is van lehetőség az edzésre. Acélcsarnok lovardákhoz, istállókhoz gazdaságosan és minőségi alapanyagokból: ez a Frisomat!

Mit kell tudnia egy modern fedelesnek?

  • Legyen lovagoltatásra télen is alkalmas;
  • tartósan védjen az esőtől, jégtől, szélvihartól;
  • rendelkezzen biztonságos belső térkialakítással;
  • legyen környezetkímélő;
  • és nem utolsósorban szerkezeti kialakításában, és kiegészítő megoldásaiban is legyen állatbarát!

Mindez jogos elvárás egy korszerű lovardával szemben, ami a Frisomat acélcsarnok megoldásaival gyorsan és gazdaságosan megvalósítható.

Ha kell egy fedeles

Amikor az első jeges, szeles, lucskos tél után megszületik a gondolat, hogy az istálló és a külső munkapálya mellett nemcsak kényelmesebb, biztonságosabb, de jól kihasználható is lenne egy fedeles lovarda, a könnyűszerkezetes acélcsarnokok gyors és tartós megoldást nyújtanak.

A hidegen hengerelt acélszerkezetek gyártásában és fejlesztésében több évtizedes tapasztalattal rendelkező Frisomat az egyedi elképzeléseknek is teret engedve, a megrendelővel aktívan együttműködve alakítja ki acélcsarnok épületeit. Így épült fel a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark fedeles lovardája is (szélesség: 22 m, hosszúság: 65 m, magasság: 4.5 m).

A Frisomat acélcsarnokai akár 30 méter alátámasztás nélküli fesztáv áthidalására is alkalmasak, amelyre már számos üzemi épületnél volt példa. Így a klasszikus 20×40 vagy 20×60 méteres lovardák munkapályájának tartópillér nélküli kialakítása sem okoz problémát. A Frisomat megoldásainak kiválasztása során ez mindig fontos szempont és döntő tényező.

A részletekig minden egy kézből

A biztonságos térképzés mellett a lovak nyugalmának megőrzésében is számíthatsz a Frisomat mérnökeire, legyen szó például nagyméretű, de halk és könnyen mozgatható kapukialakításról. A Frisomat által ajánlott, függesztett kivitelű, felső sínrendszeren mozgatható tolókapuk könnyen és gyorsan mozgathatóak. Így a kapunyitás nem jár nagy zajjal, nem zavarja a bent folyó munkát, és a komolyabb szélnyomásnak is ellenáll.

Igény esetén a csarnok mindkét végfalára beépíthető egy-egy tolókapu, melyek egyidejű nyitva tartása esetén a melegebb hónapokban, egyszerűen megoldható a csarnok átszellőzése. Ez a megoldás a takarmánytárolóként használt acélcsarnok esetében is fontos, mivel így a göngyölt takarmány folyamatos szellőztetése biztosított.

A nagy légterű lovardaépületen belül több különálló helyiség is kialakítható. Ebben az esetben a válaszfalak készülhetnek acélból, illetve a lovak nagyobb komfortérzete érdekében akár fából is. Egy lovarda esetében is nagyon fontos, hogy mind kívül, mind belül könnyen tisztán tartható legyen.

A Frisomat könnyűszerkezetes csarnokai teljes egészében tűzihorganyzott acélszerkezetből készülnek. A magas minőségű horganyzás gondozásmentesen biztosítja a hosszú élettartamot. A külső acéllemez burkolat speciális bevonatának szennyeződés taszító tulajdonsága megakadályozza a por és egyéb szennyeződősek lerakódását, így a burkolat nem csak a környezeti hatásoktól véd, de a csarnok külső megjelenésében is komoly szerepet játszik.

A standard elemekből felépülő acélszerkezetes csarnokban kialakított lovarda egyedi külsővel is rendelkezhet, hiszen a különböző színekben rendelhető burkolatokra bármilyen speciális reklámgrafika vagy céges logó felfesthető.

Az előregyártás előnyei

Minden egyes Frisomat csarnok gondosan megtervezett és előre gyártott szerkezeti elemekből áll, melyeket a helyszínre szállítás után csavarozással rögzítenek egymáshoz. Mivel a helyszínen már nincs méretre szabás, nincs darabolás vagy hegesztés, a munkafolyamat nem zavarja meg a lovak nyugalmát. A tervezéstől a kivitelezésig az egész építkezés akár egy hónap alatt elkészülhet.

A Frisomat Kft. szakemberei a csarnok megvalósításának teljes folyamatát maguk végzik, a tervezéstől a kivitelezésig. Ha Te is fedeles lovarda építését tervezed, kérj tőlük ajánlatot!

Elérhetőségek és ajánlatkérés

Frisomat Kft. 
8600 Siófok,
Csárdaréti út 5.
Tel.:
+36 84 323-333
+36 30 916-0916
+36 30 229-2827

2016.07.28.
Frisomat.hu

Hozzászólások