Lóháton a Szentföldön

Lovastúrák a KLP ajánlásával

Izraelben a western lovaglás a legelterjedtebb, tehát ilyen felszerelésre számíthatsz. Partnerünk lovai quarter és arab keverékek, szívós, nyugodt, megbízható állatok, akik azért mégis atletikusak, és kedvvel mennek.


Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Igazából bármilyen stílusban lovagolhatod őket, az egyértelmű utasításoknak engedelmeskedni fognak. Az izraeli, igen nehéz terepen pedig igenis kell őket lovagolni, támogatni, segíteni. Gyakran teljesen egyenetlen talajon visz az út, egy kanyonban folyó patak medrében, éles, guruló köveken, az úgynevezett Gospel Trailen, amelyen Jézus is ment a Genezáreti tótól Názáretig. A mélán legelésző tehenek között tehát feltűnik egy-egy zarándok is veled szemben.

Máskor elképesztő meredélyeken haladsz fölfelé, a keresztes vitézek nyomában, hogy feljuss a Hitin Hornhoz, ahonnan Izrael alighanem legszebb kilátása nyílik egy vulkán kráterének peremén bólogató olajfák közül a Golán fennsíkra és a Genezáreti tóra. Innen ered a Jordán folyó, amelyben megitathatod a lovadat és ha kedved van, magad is megfürödhetsz benne. Majd úton a Kármel hegy felé megkerüljük a Jezreel völgyből kiemelkedő, mindig másik arcát mutató Tábor Hegyet is.

Egy izraeli lovastúrára a tavaszi hónapok a legalkalmasabbak. A rövid és üdítő téli pihenés után tavasszal elképesztően friss és buja a természet. Ilyenkor a virágzó és egyszerre termő narancs, mandarin, pomelo és grapefruit ligeteken keresztül lovagolhatsz, hogy aztán a datolya pálma erdőkben ebédelj.

A túra részleteiről érdeklődj bővebben e-mailben: info@klp.hu vagy telefonon (1) 309 – 5112.

A cikk megjelenését a  támogatta.

2014.07.01. KLP Lovasfelszerelés


KapcsoLÓdó cikkek:

Ló és lovas felszerelések a KLP-től a Lovas Piactér kínálatában >>

Lovastúrák a Lovarda Kereső kínálatában >>

Hozzászólások