Őrdöngös Kisbéri lovak

Hunyd be a szemed. Képzelj magad elé egy ménest, amely egy hatalmas, virágos réten éli életét. Sikerült? Ha nem, akkor tekintsd meg Haga Zsuzsanna lovas fotóművész képeit az Őrdöngösi Ménes csodaszép lovairól.

Még 92 képünk van az Őrdöngösi Ménes lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Az 1966-ban alapított Őrdöngösi Ménes lovai Hódmezővásárhely mellett, a Derekegyház-kéktói 150 hektáros édesfüves ősgyepen élnek. A ménesben főleg kisbéri félvér lovakat tenyésztenek, legeltetésre alapozott szabadtartásban. Ezek a lovak tanulékonyak, szelídek és bármely sportcélra alkalmasak, akár nyereg alatt, akár fogatban.

dr. Szabó Lajos és az Őrdöngösi Ménes által elnyert díjak:

  • A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségétől: ”A Magyar Lóért Díj”, a tenyésztett lovak hazai és nemzetközi sikereiért
  • Kisbéri és Gidrán Lótenyésztő Szövetségtől: ”Aranykoszorús Lótenyésztő”
  • Csongrád Megyei Lovasszövetségtől: ”Életműdíj”
  • A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesülettől: ”Tenyésztői Nagydíj”

A ménesből az elmúlt 40 évben kikerült lovak magas követelményű hazai és nemzetközi díjugrató valamint fogathajtó versenyeken eredményesen szerepeltek. Haga Zsuzsanna fotói az Őrdöngösi Ménes lovairól garantáltan megdobogtatják a szívedet még a legrosszabb napjaidon is.

Megtetszettek az Őrdöngösi Ménes lovai? Szeretnél Te is egyet? Jó hírunk van! Alább láthatod a ménes eladó lovainak kínálatát.

Eladó lovak az Őrdöngösi Ménesből

2015.09.07.
magyarlovak.hu
Fotók: Haga Zsuzsanna

Hozzászólások