keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Kincsem lesz az új húszezresen?
December elsejétől forgalomba kerültek az új, szebb és biztonságos tízezresek – ennek apropóján eltöprengtünk azon, milyen lenne, ha egy híres ló, például Kincsem kerülne a majdani új húszezresekre.

Kattints a képre és nézd meg, mely országokban díszítik, vagy díszítették lovak a bankjegyeket

Míg régebben akár 40 évig is közel változatlan forgalomban maradhattak a bankjegyek, ezt ma már egyetlen jegybank sem engedheti meg magának a bankjegyhamisítási módszerek fejlődése és a változó felhasználói igények miatt. A ma forgalomban lévő forint bankjegysorozat legrégebbi címleteinek kibocsátása 1997-ben kezdődött, így bőven megérettek már a cserére.

December 1-től már Te is találkozhatsz az új tízezer forintos bankjeggyel. És persze pánikra semmi ok, a jelenleg forgalomban lévő tízezreseket továbbra is lehet használni.

Kérdés, melyik bankjegyünk újul meg legközelebb? És milyen lenne, ha híres államférfiak helyett ezúttal egy igazán híres ló, például Kincsem kerülne valamelyik címletre?

Kincsem Európa hat országában, 13 versenypályán állt starthoz 54 versenyben, és mind az 54 versenyt megnyerte. A csodakancát máig emlegetik a lórajogók idehaza és külföldön egyaránt. Neve 1978 óta védett, így soha többé nem versenyezheti Kincsem nevű telivér galopp-pályákon sem idehaza, sem külföldön.

Te melyik ló, vagy lovas képét tennéd az új húszezresre?


2014.12.02. Lovasok.hu
Kincsem lesz az új húszezresen?

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés