keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Favorit győzelem az Alagi Díjban

Szép sikerek Pozsonyban

Szombaton a Kincsem Parkban Latin Lover (Kerekes Károly) kisebb küzdelem után utasította maga mögé a Libanon-Varga Zoltán párost, így a 2000 méteres Alagi Díj után továbbra is a Magyar Derby egyik legfőbb várományosa.

A taktikai versenyben az utolsó 150 méteren hajrázta le a mezőnyt az évjárat első. Harmadik helyre óriási csata után Lake Louise (Nino Murru) érkezett, megelőzve a magyar tenyésztésű és tulajdonú, de szlovák tréningből induló Strébert (Robert Sara). Az első öt ló, három hosszon belül ért célba, így izgalmas Derbyre van kilátás.
Lefutották a Kancadíj utolsó felkészítő futamát is, a hároméveseknek kiírt Erzsébet Királyné Díját (2000 méter). Zala Csaba idomítottja Seperate Opinion (Bakos Szilvia) már múlthéten is mutatkozott, amikor közeli hatodik lett erős öreg lovak társaságában. Ezúttal nagy finissel verte a Magyarországon született Completta-t (Kerekes Károly). A dobogó legalsó fokára High Rainbow (Robert Sara) állhatott fel.
A nap egyik legjobban várt versenye a 900 méterre futott Villám Díj volt. Indult ugyanis az élő legenda, a tízévesen még mindig aktív Városbíró (Stanislav Georgiev).

Természetesen első számú esélyesnek számított, mégsem sikerült nyernie. Istállótársa, az ötéves Jezsuita (Kerekes Károly) mindenkit megtréfált és magabiztos 2 hosszas győzelmet aratott. Az öreg sprinternek a negyedik hely jutott, míg a második Amfetamin (Mészáros Zsolt), harmadik pedig Dancing Hussy (Laura Pike) lett.
A zsokék és a trénerek között is találunk két-két duplázót. A lovasoknál Dickinson Judit az amatőrverseny mellett, az utolsó hendikepben is boldogan mehetett a visszamázsálásra. Mellette a két nagydíjat nyert Kerekes Károlynak volt oka az örömre. Az idomároknál szintén egy hölgy és egy úr kétszerezte meg győzelmei számát. Név szerint Németh Ildikó, és Kovács Sándor.

Vasárnap Szlovákiában izgulhattunk a magyar galopp lovakért a hagyományos pozsonyi Turf Gálán. A négyéves kanca Alfkona (Zdenko Smida) szállította a magyar sikert, miután könnyen hódította el az 1200 méteres rövidtávú nagy verseny trófeáját.


A Milleniumi Díj első két helyezettje szintén Pozsonyba látogatott a hétvégén. A tavalyi "Év lova" Ostinato (Nino Murru) nagy küzdelem után maradt alul, és lett végül második a 2400 méteres futamban, míg a szürke Fiery Wing (Stanislav Georgiev) az 1800-as nagydíjban szintén egy elkeseredett csata után, minimális különbséggel csúszott le az „aranyéremről”. A reményteli kanca Viva La Diva (Stanislav Georgiev) ezúttal sajnos csak ötödik. A versenynap folyamán Canadian Princess (Stanislav Georgiev) és Insagi (Frézer Róbert) szerzett még értékes helyezéseket alacsonyabb besorolású futamokban.


2012.06.05., Szekeres Krisztián
Fotók: Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégia Kft.
Címkék: Kincsem Park, Alagi Díj, Erzsébet Királyné Díj,
Villám Díj, Latin Lover, Ostinato, Alfkona, Városbíró,
Jezsuita, Kerekes Károly, Turf Gála, Pozsony


KapcsoLódó cikkeink:

Latin Lover nyerte a Hármas Korona első ágát >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés