keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Rio de Janeiro, Brazília

2011. szeptember 2-4-ig a brazíliai Rio de Janeiro adott otthont a Global Champions Tour versenysorozat idei utolsó előtti állomásának. Gerco Schröder végzett a dobogó legtetején Eurocommerce London nyergében egyedüli dupla hibátlan lovaglással. A legjobb 18 versenyző között 1 millió eurót osztottak szét.

A telt házas közönség előtt a holland Gerco Schröder és a brazil színekben versenyző Rodrigo Pessoa tudtak csak hibátlanul lovagolni az alappályán. A sok hibapont miatt még 8 hibapontos versenyzők is bekerülhettek a második fordulóba. Ez a pálya már nem bizonyult ilyen nehéznek, hiszen 10 páros is hibátlanul tudott lovagolni.

Edwina Alexander Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) nyergében összesen 4 hibaponttal és egy nagyon gyors pályával a második helyen zártak. A német Philipp Weishaupt és a Bundeschampionat győztes Monte Bellini (Montender x Ramiro) végeztek a dobogó alsó fokán.

Gerco Schröder, az utolsó akadályon némi szerencsével, lenullázott a második fordulóban is Eurosommerce London nevű ménjével (Nabab de Reve x Chin Chin). Rodrigo Pessoa-nak megvolt az esélye a győzelemre a nemrég nyugdíjazott Shutterfly anyai féltestvérével, Let’s Fly-jal (Lordanos x Forrest xx), de sajnos a hármasugrás első elemét leütötték, így egy jó idővel csak a negyedik helyen végeztek.

Gerco Schröder ezzel a győzelmével 320.000 eurót vihetett haza, és azt mondta, hogy ez a rioi győzelem egy jó jel volt a következő évi londoni olimpiára: „Amikor megvettük Eurocommerce Londont, nagyon jó érzésem volt a ló iránt, és ezek után úgy látszik, nagyon jó esélyünk van, hogy menjünk Londonba. Talán ezért is adtuk neki ezt a nevet!”

Hasonló, összevetés nélküli GCT forduló idén Monacoban volt, ahol Rolf-Göran Bengtsson nyerhetett összevetés nélkül.

Második helyezése ellenére Edwina Alexander az összesített GCT toplista tetején maradt, mivel a legjobb hét forduló eredményét számítják ehhez. Ludger Beerbaum az ötödik helyen végzett, így Luciana Diniztől elvette a második helyet, mivel Lennox-szal a lovasnőt kizárták az első fordulóban. A harmadik helyre Alvaro de Miranda Neto jött fel a rioi 10. helyezésével.

A Global Champions Tour 2011-es sorozatának utolsó állomását Abu Dhabi-ban rendezik meg november végén.

Eredmény és videók >>

Ranglista a kilencedik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Gerco Schröder Hollandia Eurocommerce London

0

0

-

-

320 000 €
2. Edwina Alexander Ausztrália Cevo Itot du Chateau

4

0

 

210 000 €
3. Philippe Weishaupt Németország

Monte Bellini

4

0

 

130 000 €
4. Rodrigo Pessoa Brazília Let's Fly

0

4

 

80 000 €
5. Ludger Beerbaum Németország

Chaman

4

0

 

 

55 000 €
6. Judy-Ann Melchior Belgium Cha Cha Z

4

0

 

 

32 500 €


Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés