A ló segít a gyógyulásban

Hódmezővásárhelyen szombaton került megrendezésre a XIV. Országos Gyermek Terápiás Lovas Fesztivál, amelyen hét csapat mintegy 60 versenyzője állt rajthoz.

Különböző feladatokat teljesítettek lóháton a versenyzők

Az eseményen hét csapat (Hódmezővásárhely, Homok, Mezőhegyes, Mosonmagyaróvár, Szentes, Székesfehérvár és Békéscsaba) fiataljai mutatták be tudásukat öt ló (Fanni, Maya, Befőtt, Róza és Beugrós) segítségével önálló lovaglásban, eszközzel és eszköz nélküli feladatsor végrehajtásában, valamint gyógypedagógiai lovastornában.

“Boldogok vagyunk, hogy 2000 óta minden évben megrendezhetjük ezt az eseményt.” – mondta Kissné Hatvani Erika, az Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola Tagintézményének vezetője, aki azzal folytatta: a versenyzők köre változik, és nagyon sajnálják, hogy idén a mindig résztvevő Bóly anyagi nehézségek miatt nem tudott elutazni Vásárhelyre, de ugyanakkor szintén a kezdetektől induló Szentes és Homok eljött, valamint új várossal, Mosonmagyaróvárral gazdagodtak.

“Retrofesztiválnak is nevezhetnénk, mivel minden évben gondolkozunk azon, hogy változtassunk-e a feladatokon, aztán minden marad a régiben. A lovasterápiát egyébként olyan gyerekeknél, és fiataloknál alkalmazhatjuk eredményesen, akik ezzel motiválhatók, hiszen ezzel a közeggel játékosabb formában, és eredményesebben fejleszthetjük őket.” – mondta Kissné Hatvani Erika. Az idei eseménnyel emlékeztek a közelmúltban elhunyt kollégájukra, az alapítvány egykori elnökére, István Attilára.

Fotó: Dél-Alföldi Lovasudvar

“Nagyon szeretek lovagolni, a lovak szépek, igazi társak, imádom őket.” – mondta az egyik vásárhelyi versenyző, a 13 éves Csabai Diána, aki már 3 éve lovagol, és különböző megmérettetéseken ért el szép eredményeket.

“Sokat javult az állapota Dianának, bátrabb, felszabadultabb, magabiztosabb lett, amióta lovagol.” – mondta a Diát elkísérő nagymama, Csabai Ferencné.

2014.05.12. Forrás: Delmagyar.hu

Hozzászólások