Beszámoló- 2021.05.06.- 05.09.- Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál / Világkupa- Máriakálnok

Az elmúlt hétvégén 2021.05.06-09-ig tartott a Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál és Világkupa Máriakálnokon. A fesztivál immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az elmúlt években a rendezvény rekordszámú nevezéseknek örvendhetett, 2020-ban 17 nemzet 125 lovasa 160 lóval érkezett a világ különböző pontjairól. Idén 14 ország képviseltette magát. Összesen 80 lovas, több mint 110 lóval készült a különböző versenyszámokra.

 

 

 

 

 

 

Ne feledjétek, hogy ha lemaradtatok a versenyekről vagy szívesen visszanéznétek egy videót a hétvégi versenyről, mindent megtaláltok a Clipmyhorse.Tv arhív tárában.

Néhány fontos pillanat az elmúlt hétvége versenyéből:

CDIY FEI Young Riders Individual Versenyszámban Lázár Zsófia BALERINA ROYAL nevű lovával lett 2. helyezett. A vele készült interjúban elmondta, hogy:

“Nagy örömmel tölt el hogy képviselhetem hazámat a CDI-W Máriakálnok versenyén, ami lovammal, Balerina Royallal az első nemzetközi versenyem a korosztály lépés után a fiatal lovas kategóriában. Eddig junior kategóriában versenyeztem és vettem részt az elmúlt évek nemzetközi versenyein illetve Európa-Bajnokságain. A mai nap során sikerült a második helyet megszereznünk, ami nagy örömmel töltött el, bár nem volt a programom tökéletes, tudom a hibáimat és hogy min kell javítanunk. Nagyon hálás vagyok a családom és az edzőm Dallos Zsófia támogatásáért és a technikai segítségért.”

 

Ambach Fanni 3 különböző versenyszámban is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Egyszer Schufro Armani nyergében 70,029 % -al győzelmet aratott a páros a pénteki CDIY FEI Young Riders Team versenyszámban, majd újra aranyérmet szerzett a CDIY FEI Young Riders Individual versenyszámban. A remek teljesítményhez gratulálunk! A Fannival készült interjút itt lehet megtekinteni.

 

Hoffer Hanna gyűjteménye két ezüst és egy aranyérem a Nemzetközi Díjlovagló Fesztiválról.  A CDIJ FEI Junior Individual versenyszámban például két magyar is a dobogóra állhatott. Hanna mögött a harmadik helyen Felvinczi Lilla és Bonjour Majlund végeztek. Itt látható a Hannával készült rövid interjú.

 

A versenyszervezővel és egyben versenyigazgatóval Losonczy Anikóval készült interjú a versenyen.

 

A szombati versenynapon Pachl Benedektől a fiatal Magyar lovas tehetségtől újabb kiemelkedő teljesítményét láthattuk, lovával Donna Friderikával a – CDI-U25 FEI Grand Prix Freestyle to Music – versenyszámban 2. helyet sikerült elérniük.

 

Fényképek a versenyről:

Dressurzentrum Máriakálnok

A fényképeket köszönjük: Łukasz Kowalski

Hozzászólások