Cérnaszálon múlt a póni élete

Amikor már úgy tűnik nincs remény, amikor már csak a szív dolgozik: akkor jön a Noé Állatotthon Alapítvány, és nem tétlenkedik. Cérna a magára hagyott póni, csodával határos módon életben maradt, hála az állatszerető emberek összefogásának.

Kétségbeesett segítségkérés érkezett a Noé Állatotthon Alapítványhoz szeptember 3-án. Gyálon a tűző napon találtak egy fekvő pónit, aki borzasztó állapotban volt és képtelen felállni. Bár már alig észrevehetően, de élt, így az alapítvány munkatársai nem késlekedtek, autóba pattantak és robogtak is Gyálra.

A magatehetetlen pónira rendőrök vigyáztak és érte aggódó állatbarátok vették körül. A körülötte lévő keréknyomok és a friss kaszálás nyomai arra utaltak, hogy a szerencsétlen patás valószínűleg oda még el tudta húzni a lovaskocsit, melyre a (feltehetően illegálisan) kaszált füvet tették fel, de a megpakolt kocsit már nem volt ereje megmozdítani. Összeesett és mindezek után egyszerűen a sorsára hagyták.

A helyszínre siető Dr. Bódai Emese állatorvos azonnal megkezdte az állat kezelését. Az infúzió és a gyógyszerek, na és persze néhány erős kéz hatására sikerült talpraállítani őt. Amikor állt, akkor látszott igazán, mennyire alultáplált. De nagy kő esett le a segítők szívéről, hiszen állt és azonnal enni kezdett, a normális állagút trágya pedig már maga volt a boldogság. Még néhány gyógyszer, még egy kis kezelés és amint szállítható állapotba került, már úton is volt a NOÉ Állatotthon felé.

Az idős, minimum 25 éves őszülő pónikanca az alapítványtól a Cérna nevet kapta. Most még szigorú karanténban a többi lótól elkülönítve él, mégis kényelemben: legelhet, kapott friss vizet és szénát, valamint az Állatotthonban folytatódott a kezelése is.

Természetesen az ügy hivatalos útra terelődik, a feljelentést az alapítvány megteszi. Ezért, ha felismered Cérnát, tudod hol élt eddig, ki a tulajdonosa, esetleg láttál, hallottál valami gyanúsat az üggyel kapcsolatban, akkor írj az info@noeallatotthon.hu e-mail címre.

Az alapítvány dolgozói rendkívül hálásak mindenkinek, aki szerepet vállalt Cérna megmentésében és remélik, még sokáig velük maradhat.

Szurkolj Te is Cérnának, hogy mielőbb felépülhessen!

Támogasd a NOÉ Állatotthon csupa öreg, beteg, lovakból, pónikból, szamarakból és öszvérekből álló ménesét! Mit mondják, nem olcsó mulatság szeretni őket, de amikor Cérnához hasonló állatnak van szüksége segítségre, akkor a számokat képtelenek mérlegelni.

Közvetlen bankkártyás adományozással:
Bankszámlaszám: 11710002-20083777
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
EURO számlájuk: 11763103-13106883
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

A megjegyzés rovatba a Cérna vagy NOÉ ménes kifejezést kérik beírni

A NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalára már SMS is küldhető:

Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63-at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit is számláznak az adott telefonszámlára.

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás!

 

2016.09.06. Noé Állatotthon Alapítvány
Frissítve: 2022.07.23.

Hozzászólások