Ifj. Kozma István átsuhant a 300. galopp győzelmén

Suhanó belopta magát ifj. Kozma István szívébe, hiszen a fiatal zsoké háromszázadik győzelmét aratta a kancán, a vasárnapi Esch Győző Emlékverseny Hendikep sprintjében. A nap főfutamát, a Janek Géza Emlékversenyt pazar küzdelmet követően Puck Fair nyerte Németh Sándorral, Meteorit és Nagykígyó előtt.

Suhanó és ifj. Kozma István száguld a háromszázadik győzelem felé.
48 képünk van a Kincsem Park ötödik galopp versenynapjáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Összefoglaló a 2015. június 21-i versenynap futamairól

1. futam – id. Klimscha Albert Emlékverseny Hendikep

Bárányfelhő és Áloműző vették a legjobb startot és ők ketten jó néhány hosszra meg is léptek üldözőiktől, akik Powerslide és Baltic History vezetésével érkeztek. A mezőny végén Susanne galoppozott. A kanyarban megtörtént a felzárkózás, a távoszlophoz közeledve nyílt verseny alakult ki. Pomorosso és zsokéja Goran Mesetovic könnyedén vette át a vezetést, mögötte nagy lendülettel érkezett Baltic History és Powerslide is, akik végül a dobogós helyezésekért küzdhettek.

Befutási sorrend: Pomorosso (8) – Baltic History (6) – Powerslide (3)

Goran Mesetovic Pomorosso nyergében könnyedén ért célba elsőként.
48 képünk van a Kincsem Park ötödik galopp versenynapjáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Mr Machine és Bírónő kezdtek a legjobban, mögöttük Ásító inas és Mea Culpa galoppoztak és Zita Királyné zárta a sort. 400 méterhez közeledve egyre nagyobb lendülettel érkezett a dióspusztai tenyésztésű Ásító inas és az utolsó 150 méteren már biztosan vezetett. Bírónőt a célban elkapta Mea Culpa, Mr Machine így leszorult a dobogóról.

Befutási sorrend: Ásító inas (1) – Mea Culpa (4) – Bírónő (3)

3. futam – Esch Győző Emlékverseny

Szorosan egymás mellett galoppoztak a lovak a táv elején. Talán legjobban Apokalipszis, Suhanó és Szememfénye jöttek el a mezőnytől. Luck Stone színei is feltűntek az élbolyban később. A célhoz közeledve Suhanó egyre jobban távolodott a többiektől, majd magabiztosan győzött. Ezzel a hazafutással Suhanó zsokéja, Ifjabb Kozma István megszerezte háromszázadik győzelmét, melyhez szívből gratulálunk. Cassiopeia volt a második helyen, de a futam végén már Glenda és Sabato is átszaladt rajta.

Befutási sorrend: Suhanó (7) – Glenda (5) – Sabato (1)

4. futam – Gutai János Emlékverseny

A Gutai János Emlékversenyben erős küzdelem döntötte el az elsőséget. Bóbita vállalta magára a vezető szerepét. Először Teno zárkózott fel, aztán megjelent Heedy és egyedül támadta a sokáig első helyen galoppozó Bóbitát. Tőlük eszakadva Teno szedte a lábait, mögötte Genesis, Vivaldi és Doctor Timotej sorrend alakult ki. A kanyar után Bóbita már kezdett fáradni és két oldalról előzte őt Teno és Heedy. A két ló látványos csatát vívott a befutóban. Végül Teno rövid fejhosszal megverte Heedy-t, majd messzi harmadikként Bóbita futott be.

Befutási sorrend: Teno (1) – Heedy (4) – Bóbita (5)

5. futam – Keszthelyi István Emlékverseny Hendikep

Miserend kezdett a leggyorsabban és jó tempót diktált. Mellette Jetset Jones, majd Prince Angelo, Billy Tiger, Raphael Santi és Gyöngyös Szépe galoppoztak. Jet Acclaim megkésett az indításnál. A befutóra fordulva, Jetset Jones elment Miserend mellett és támadásba lendült Prince Angelo és Raphael Santi is. Végül Németh Sándor Prince Angelo nyergében hidegvérrel utasította maga mögé a befutóban remekül versenyző Pokolfajzatot és Raphael Santit.

A Keszthelyi család által felajánlott értékes tiszteletdíjakat Balika Attila a Dióspusztai Ménes vezetője, Csupor Ferenc mester és Németh Sándor zsoké vehette át.

Befutási sorrend: Prince Angelo (2) – Pokolfajzat (8) – Raphael Santi (3)

6. futam – Amatőrverseny Hendikep

Whisky-t (2) lejelentették. Qmisz rettenetesen gyenge startot vett, a többi ló jól indult. Mafumo szokásához híven magára vállalta a vezetést, mögötte Bandavezér, Szarkaláb, Berkenye és Mátrix volt a sorrend, miközben Qmisz folyamatosan zárkózott egyre feljebb. Az utolsó 300 méteren indított támadást Berkenye, Bandavezér és Maximum Joy. Maximum Joy lovasa Terényi Helga kihozta lovából a maximumot, és élete első győzelmét aratta az izgalmas futamban. Berkenyét Kovács Milán remekül lovagolta, így csak félhosszal lett második, míg a dobogó harmadik fokára Bandavezér lovasa, Kovács Edina állhatott. Csontos Pál ajánlott fel tiszteletdíjakat az első három helyezettnek.

Befutási sorrend: Maximum Joy (3) – Berkenye (5) – Bandavezér (6)

Hölgysiker az Amatőrverseny Hendikepben.
48 képünk van a Kincsem Park ötödik galopp versenynapjáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

7. futam – Janek Géza Emlékverseny

Az egész mezőny jól kezdett, Meteorit kivételével szinte egy vonalban galoppozott a mezőny, de hamarosan ő is felzárkózott a többiekhez. Időközben meglepetésre Puck Fair és zsokéja Németh Sándor gyorsított és élre állt, őt támadta Nagykígyó és Meteorit. Puck Fair utolérhetetlennek bizonyult és pazar küzdelemben nyerte a futamot Meteorit és Nagykígyó előtt.

Befutási sorrend: Puck Fair (6) – Meteorit (1) – Nagykígyó (2)

8. futam – Bonta Ferenc Emlékverseny Hendikep

A nyolcadik futam is tartogatott izgalmakat a közönség számára. Nagyon jól sikerült az indítás, öt-hat ló is az élen galoppozott a rajt után. Az átjáróhoz érve Classic Girl esett vissza a mezőny végére, Napos zárkózott feljebb. A második kanyarra érve Wood-Wirodancing robbantott és az élre tört, mögé zárkózott fel Zárkózott, Anthea visszacsúszott a harmadik helyre, Ninja pedig egyre feljebb jött. A befutóban Wood-Wirodancing már verve látszott, de az Alagi Zsokéiskola növendéke Mocsinka Vivien és lova visszatámadott, és erős küzdelem után rövid fejhosszal volt előbb ért célba, mint Ninja. Zanyetta lett a harmadik, Zárkózott lecsúszott a dobogóról.

Befutási sorrend: Wood-Wirodancing (10) – Ninja (2) – Zanyetta (9)

A Janek Géza lovasbajnokság véget ért. A bajnoki címet Németh Sándor szerezte meg 21 ponttal, mögötte pedig holtverseny alakult ki Ifj. Kozma István és Goran Mesetovic között, mindketten 20-20 pontot szereztek. Az értékes tiszteletdíjakat Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója nyújtotta át a lovasoknak.

A Janek Géza lovasbajnokság dobogósainak Pécsi István nyújtotta át az értékes tiszteletdíjakat.
48 képünk van a Kincsem Park ötödik galopp versenynapjáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A következő versenynap június 28-án vasárnap lesz a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 28-án vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

 

2015.06.24. Szekeres Krisztián – Kincsempark.hu
Kovács Botond – Alagi Zsokéiskola
Fotók:  Dr. Kovács Gábor, Berta Zsanett

 

Hozzászólások