Dübörgő paták és mancsok: Derby és Gasztroangyal Fesztivál első nap

A Kincsem Park két hetente pénteken megtelik élettel, hiszen a ló- és agárversenyeken kívül, még bulizni is lehet, amíg az ember lába bírja. Nem volt ez másképp a Derby és Gasztroangyal Fesztivál első napján sem, kivéve, hogy most gasztroélményekkel és különleges agár-telivér futammal is fűszerezték a péntek estét.

Összefoglaló a 2015. július 3-i “Lóverseny az éjszakában” versenynap futamairól

Állati csúcstalálkozó: angol agár vs. angol telivér

Érdekesen alakult a mindenki által nagyon várt fajok versenye. Oyabun, a négyéves telivér mén egy technikai hiba miatt bent ragadt a startgépben, így végül külön-külön futották le a 450 méteres – az agárnak túl hosszú, a lónak extrém módon rövid – távot. Oyabun ifj. Kozma Istvánnal a nyergében bő egy másodpercet vert Rióra, az egyéves agárra, az pedig valószínűleg örök titok marad, hogy mi lett volna, ha valóban egymással versenyeznek.

1. futam (Gátverseny):

Nem indult: (6) – Ideo. Blanka és Tickle The Queen kettőse vezetett a start után, majd az első egyenes végén Blanka gyorsított és ellépett a többiektől. A túlsó oldal közepén járva előnye jó 20-25 hossz volt a többiekkel szemben, viszont az utolsó kanyarra érve kezdett fáradni és beérte a mezőny. Astraios és Mo Vito kettőse ment el mellette elsőként, ők fej-fej mellett galoppozva fordultak a befutóra. Az utolsó két gát után azonban egyértelművé vált, hogy Astraios az erősebb, biztosan nyerte a futamot, Mo Vito mögött Tickle The Queen lett a harmadik.

Befutási sorrend: Astraios (1) – Mo Vito (7) – Tickle The Queen (3)

2. futam (galopp):

Nem indult: (11) – Szendergés. Bistry kezdett a legjobban, majd átvette tőle a vezetést Lisema. Lisema és Bistry mögött Olajág, Golden Sun és Koperta volt a sorrend, zárkózóban volt Bahama. A kanyarban Lisema mellé felment Olajág, a befutóban növelte előnyét és megnyerte a futamot. Roman Flame hiába támadta Olajágat az utolsó 300 méteren, nem tudta megveri. Zárkózott jött fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Olajág (4) – Roman Flame (2) – Zárkózott (10)

3. futam (ügető):

Elég zavarosra sikerült a verseny, többen is hibáztak. Samu ment el vezetni, mögötte Tequila Hush, Rihanna, Surviver és Castille d’Aveze sorrendben ügettek a fogatok. A túlsó oldal elején Samu elbizonytalanodott és diszkvalifikálták. Idő közben Rihanna került az élre, de tőle is átvette a vezetést Castille d’Aveze. A befutóban Tequila Hush indított támadást és meg is nyerte a futamot. Castille d’Aveze mögött Rihanna lett a harmadik.

Befutási sorrend: Tequila Hush (1) – Castille d’Aveze (5) – Rihanna (3)

Győztes idő: 20,8

4. futam (ügető):

Samuel Becket A.T., Padova és Henrik Ibsen A.T. triója kezdett a legjobban. A tribün előtti egyenesbe érve Isetta próbálta megtámadni a vezető lovat, azonban elugrotta magát, így diszkvalifikálták. Samuel Becket A.T. végig vezetve nyerte meg a futamot, Padova lett mögötte a második, Shergar érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (4) – Padova (1) – Shergar (3)
Győztes idő: 18,0

5. futam (ügető) :

Let it be TN, Exxon Valdez, Mikes és Ostrom jutottak a döntőbe, közülük is Exxon Valdezé volt a legjobb idő. A döntő futamban Exxon Valdez és Ostrom csatázott hatalmasat a győzelemért, amit célfotó alapján végül Exxon Valdez szerzett meg. Let it be TN lett a harmadik, Mikes a negyedik.

Győztes ló: (5) – Exxon Valdez
Győztes idő: 08,5

6. futam (Laguna – I. Kincsem Park Agárderby):

Natiry kezdett a legjobban és hiába jött rá nagy lendülettel Rally, megverni már nem tudta. Sindy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Natiry (3) – Rally (6) – Sindy (5)
Lefutási idő: 23,3

Póni lovaglással lepték meg a gyerekeket hazánk sztárjai

A Derby és Gasztroangyal Fesztivál versenyeit egy sajtóesemény előzte meg. A hazai celebek mosolyt csaltak a Pestújhelyi Gyermekotthon kis lakóinak arcára is: pónikon lovagoltatták a lelkes gyerekeket. A hírességek ezt követően lóversenyhez illő elegáns öltözetben szurkoltak a lelátón.

„Szívmelengető érzés volt látni a gyerekek örömét a póni lovaglás alatt. A kedvencem egy pókembernek kifestett kisfiú volt, akinek én vezettem a lovát” – mesélte el Vajna Tímea, akinek szívügye a jótékonykodás. Csakúgy, mint Görög Zitának, aki a gyerekek miatt a lovakhoz fűződő bizalmatlanságát is legyőzte, és örömmel vezette körbe a pónikat.

Nagy Sándor színész, énekes is kivette részét a lovagoltatásban.

A Pestújhelyi Gyermekotthon lakói és a sztárok különleges lekváros édességet is kóstolhattak, illetve beleshettek a lóversenyzés kulisszatitkaiba is. „Megtudtam, hogy egy kiváló verseny angol telivér ára akár húsz millió forintra is rúghat, és hogy ezek a nemes lovak akár 70 km/órás sebességet is képesek a pályán elérni, lenyűgöző a gyorsaságuk”– mondta el Lola. Az is kiderült, hogy a legnagyszerűbb angol telivérek évi 6-8 alkalommal versenyeznek csak, a köztes időben pedig pihennek és ezekre a megmérettetésekre készülnek.

Erdei Zsolt a lelátón sportoló szemmel követte végig az eseményeket, és mint elmondta: csodálja a zsokék és a lovak közti harmóniát. „Hamburgban voltam életemben először lóversenyen. A hangulat már akkor is nagyon megfogott, ezért biztos vagyok benne, hogy visszajövök még a Kincsem Park lelátójára” – mesélte bokszoló kiválóságunk, aki – a közönséggel együtt – egy perces néma csenddel adózott az egyik legkiválóbb versenyló, Overdose emlékének.

Erdei Zsolt és Pókember barátságához egy póni is hozzájárult.

A hölgyek a lóversenyhez illő öltözködési szabályokat is betartották – Danics Dóra letisztult fekete csipke szettben, Görög Zita fehér színű elegáns csinos öltözékben jelent meg, Vajna Tímea pedig egy stílusos kalappal egészítette ki fekete-fehér ruháját. Lola egyrészes színes ruhában lelkesen bíztatta az indulókat, de az elegáns öltöny szettben megjelent Nagy Sándor, Erdei Zsolt és Szamosi Donáth színészek is hangosan szurkoltak a versenyzőkért a galopp-, agár- és ügetőfutamokon.

A Derby és Gasztroangyal Fesztivál szombaton és vasárnap is folytatódott a tradicionális lóversenysport és a nagy múltú magyar gasztronómia jegyében!

A következő “Lóverseny az éjszakában” versenynap július 24-én pénteken lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. július 24-én pénteken 18:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

2015.07.06. Forrás: Kincsempark.hu, Redlemon.hu
Fotók: Dr. Kovács Gábor, Major Zsolt, Redlemon.hu

Hozzászólások