Dall Armi nyerte a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt a Galoppon

Dall' Armi Kerekes Károly zsokéval nagyon magabiztosan nyerte a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt, melyet a Kincsem Parkban rendeztek meg április 26-án. Maconnaise Németh Sándor nyergében a második helyen, míg Perfect Girl ifj. Kozma Istvánnal a harmadik helyen galoppozott a célba.

Dall' Armi és lovasa, Kerekes Károly nyerte a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt

Összefoglaló a 2015. április 26-i galopp versenynap futamairól

1. futam:

A start pillanatában Momento ágaskodott és rosszul indult. Mafumo szenzációsan kezdett és már hamar nagy előnyre tett szert. Majd végig 10 hosszal vezetve győzött. Mögötte leszakadva 3-4 ló próbálta tartani a tempót, de csak a helyezésekért sikerült csatázni. A kanyarban még Donna Prima, Golden Sun, Programozó, New Gift látszódtak jönni. A célra már Golden Sun jött másodiknak és New Gift ért be harmadiknak.

Befutási sorrend: Mafumo (2) – Golden Sun (7) – New Gift (5)

2. futam:

Hamar megnyúlt a mezőny. Romel ment az élre és sokáig vezetett. A kanyarra érve az addig mögötte galoppozó Babérrózsa felment mellé majd sikerült megelőznie. A célegyenesre Miss Turpan érkezett meg nagy lendülettel és átvette a vezetést és biztosan nyert. A mezőny végéről folyamatosan zárkózott Budavár, majd óriási küzdelemben elszaladt a célban az addig biztos másodiknak tűnő Babérrózsa mellett.

Befutási sorrend: Miss Turpan (12) – Budavár (7) – Babérrózsa (11)

3. futam:

Szememfénye jött el legjobban a géptől, mögötte Candy, Happyman, Berkenye, Luck Stone, Olatist és Dresda volt a további sorrend. Tropical Maroon, Bukephalos és Olatist zárkóztak egyre feljebb. A befutóban Szememfénye elfáradt, Olatist és Happyman csatáztak a győzelemért, amit előbbi szerzett meg végül. Happyman mögött Bukephalos jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Olatist (2) – Happyman (1) – Bukephalos (6)

4. futam:

Martinella vett nagyon gyenge startot, a többieknek jól sikerült az indítás. Áloműző vezetett, mögötte Sonrisa, Roman Flame és Ramses galoppoztak, a favorit Ourville's War a középmezőnyben helyezkedett. A kanyarban a vezető ötös ellépett a többiektől. Áloműző vezetésével érkeztek a lovak a befutóra, őt Sonrisa és Ourville's War támadták. Kettejük közül Sonrisa ért előbb célba, Áloműző megtartotta a harmadik helyet. Ourville's War lovasa (Kerekes Károly) óvást emelt Sonrisa lovasa (Paizs Gábor) ellen keresztezés és akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvásnak helyt adott, Ourville's War mögé lett helyezve Sonrisa.

Befutási sorrend: Ourville's War (9) – Sonrisa (12) – Áloműző (8)

5. futam:

Nem indult: Skirt Chaser (1). A startot Dabiango vette a legjobban, valamint Billy Tiger és Kőrisfa is remekül indult. Homoktövis gyengébben kezdett. A kanyarba érve Billy Tiger vezette a mezőnyt, Homoktövis pedig egyre jobban lábra kapott. A célegyenesben Homoktövis és Delinda tudott rátenni a tempóra, előbbi könnyen lehagyta a vezető lovakat. Második helyét sikerült megőrini Billy Tigernek, Delinda csak megszorítani tudta.

Befutási sorrend: Homoktövis (7) – Billy Tiger (3) – Delinda (5) 

6. futam:

My Fairy, Luzzer, Sasheverő kezdtek jól. Misereng lassan kapott lábra. Célegyenesig My Fairy tartotta jól magát az élen, mögötte eleinte Luzzer és Sasheverő is jól jöttek, de a kanyartól megindította zsokéja Savannah-t és Jetset Jones-t is, akik hamar utolérték és meg is előzték a vezetőket. Az utolsó száz méteren kiélezett harc alakult ki a vezető kettős között, amiből végül Savannah került ki győztesen.

Befutási sorrend: Savannah (9) – Jetset Jones (1) – Milky Way (2)

7. futam – Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny

Szuvenír és Ma-Hill ugrottak ki legjobban a gépből, Dall' Armi és Macconaise is gyengébben kezdtek. A kanyarig a mezőny élén Ma-Hill és Szuvenír fej-fej mellett galoppoztak, mögöttük Puck Fair jött, Dall' Armit ekkor indította meg zsokéja, hamar be is érte a vezető lovakat, Open End viszont elkezdett lemaradni a mezőnytől. A befutóban már Dall' Armi és Macconaise voltak az élen, és kezdtek eltávolodni a többiektől, majd előbbi könnyen fogva megnyerte a versenyt.

Befutási sorrend: Dall' Armi (3) – Macconaise (5) – Perfect Girl (6)

8. futam:

Sahriar szinte végig vezető ló volt. Jól helyezkedett még Abu Dhabi, Crescencia, majd Lucy. Hátrább volt Álommanó és Winnie, utóbbi visszább is esett. Kanyarhoz érve Seherezádét már erősen kellett lovagolni. A célegyenesbe már csak két ló küzdelme volt, Sahriar és Lucy, akik közül utóbbi volt az erősebb. Messze-messze leszakadva Diadalünnep ért be harmadiknak.

Befutási sorrend: Lucy (2) – Sahriar (10) – Diadalünnep (7)

A következő galopp versenynap május 3-án vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. május 3-án vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.04.27. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások