Topáz Lady nyerte a Kanca Díjat az Ügetőn

A hároméves kancák nagydíjával, az 1900 méteres Kanca Díjjal indult az augusztus a Kincsem Parkban. A rangos futamban Topáz Lady és hajtója Varga Sándor izgalmas küzdelem után győzedelmeskedett. A további helyezéseket Tartozó és Juhász Balázs, valamint Tini-mia és Lakatos Csaba szerezték meg.

Topáz Lady a leggyorsabban ügető kanca

1. futam:

A start után Senorita rögtön galoppozott. Tündérrózsa kezdett a legjobban és biztosan állt élre. Másodiknak Surviver, majd Rock and Roll jött, negyedikként Trugon ügetett. A sorrend változatlan volt a célegyenesig, csak a lovak közötti távolságok fogytak el a végére mert a végén Rock and Roll megindult és felszaladt másodiknak. Tökéletes galoppozott az utolsó kanyar előtt.

Befutási sorrend: Tündérrózsa (1) – Rock and Roll (10) – Surviver (2)
Győztes idő: 20,8
Nem indult: Super Gull (6)

2. futam:

Már a startnál élre állt Poéta és végig vezetve nyerte a versenyt. A startnál Pannus-Com hibázgatott és kizárták. Másodiknak Mariska, míg mögötte Pákó Yankee volt. A második kanyarig szinte változatlan volt a helyzet, de a vezetőkhöz feljött Oro Noble. A túloldalon hibázott Oberon. Az utolsó kanyarban Poéta próbált távolodni, de Oro Noble üldözőbe vette. Mariska Poéta mögé szorult, ahonnan csak a cél előtt nem sokkal tudott kijönni és másodiknak ért célba Poéta és Oro Noble közt.

Befutási sorrend: Poéta (6) – Mariska (7) – Oro Noble (5)
Győztes idő: 22,2
Hajtóváltozás: Pákó Yankee (4) – Turbucz Sándor helyett Gosztonyi Judit hajtott

Poéta végig vezetve nyerte a második futamot

3. futam:

A startnál Örömtűz galoppozott. Napfény kezdett a legjobban és start-cél győzelmet ért el. Mögötte O’Pennina, No Fear, Ibi Lobell, Olajbáró, Nelli Gull és végül Reine Fille következett. A második kanyarra No Fear megindult és a túloldalon felment a vezető mellé. O’Pennina hibázott, majd Reine Fille és a célegyenesben Olajbáró is galoppoztak. Napfény utolérhetetlen volt, No Fear lett a második, harmadik pedig Nelli Gull maradt, Ibi Lobell előtt.

Befutási sorrend: Napfény (1) – No Fear (3) – Nelli Gull (10)
Győztes idő: 17,5
Nem indult: Primusz (8) és Olajfás (9)

Bottal üthették a nyomát az utolérhetetlen Napfénynek

4. futam:

Magiszter jött el a legjobban a starttól. Ripley és Silver Lady következtek libasorba. Szilvás az első kanyar után kívülről próbált feljebb zárkózni harmadiknak. A második kanyar nem hozott változást. A túloldalon Szilvás csúszott vissza, majd hibázott, a célegyenesben Red Stone is galoppozott. Magiszter küzdött Ripley-vel, de a sorrend maradt, harmadik Silver Lady lett.

Befutási sorrend: Magiszter (3) – Ripley (6) – Silver Lady (5)
Győztes idő: 18,1

Magisztert magasztalták a negyedik futamban

5. futam:

Masterpiece a start előtt ugrott. Lambert Sas az első kanyar elején hibázott és kizárták. Ollyan nincs ment el vezetni, Rinette Streamline volt mellette. Mögöttük Lali Király és Night Lady következtek, majd Lambert Sas és a felzárkózott Masterpiece. A túloldalon Rinette Streamline erősen támadta a belső Ollyan nincset, majd a célegyenesben sikerült megelőznie. Ollyan nincs elfáradt és Night Lady kívülről felszaladt másodiknak.

Befutási sorrend: Rinette Streamline (4) – Night Lady (3) – Ollyan nincs (5)
Győztes idő: 15,7
Nem indult: Principessa Ovi (7)

Rinette Streamline és Ollyan nincs nagyot csatázott, végül előbbi került ki győztesen

6. futam:

A hátsó két ló gyengén kezdett. Szökevény indult a legjobban. Tequila Hush és Shark WF következtek. Shark WF a második kanyarra érve felment a vezető Szökevény mellé. A túloldalon, a harmadik helyen lévő Tequila Hush mellől elindult Henrik Ibsen A.T. és nagy ívben kezdte előzni a lovakat. A célegyenesben Szökevény nagyon szívósan őrizte vezető helyét, de a célig alul maradt. Harmadik helyre a messziről érkező Sziklaszirt érkezett meg.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (8) – Szökevény (5) – Sziklaszírt (11)
Győztes idő: 21.1
Nem indult: Rihanna (1), Szivárvány (9)

Henrik Ibsen A.T. minden lovat megelőzött

7. futam – Kanca Díj

A start elég kaotikusra sikeredett. Sok ló hibázott, közöttük Tamara Boss és Tiara Boss is. Trappolj került kizárásra a kanyarhoz érve. Topáz Lady indult jól, majd Tücsök követte. Tartozó és Tini-mia is közel voltak. A következő kanyarban Tücsök folyamatosan támadta Topáz Lady-t. A célegyenesben Tücsök még elől volt, de aztán átszaladt rajta Topáz Lady, Tartozó és Tini-mia is.

Befutási sorrend: Topáz Lady (1) – Tartozó (4) – Tini-mia (6)
Győztes idő: 18,4

Topáz Lady és Varga Sándor a nyerő páros

8. futam:

Az első startkísérlet nem sikerült Rosamundi miatt. A másodiknál sem tudott gond nélkül eljönni, hibázott. Suttogó a kanyarnál ugrott. Kiskarcsi állt élre és őt Vilja Brick, Amazing Lobell és Sensation követte libasorban. A második körben Jegyzőnő indult meg, de az élen ekkor Vilja Brick gyorsította fel a tempót és élre állt. Második helyen volt küzdelem, de Kiskarcsi kitartott először Amazing Lobell, majd Sensation támadása ellen.

Befutási sorrend: Vilja Brick (8) – Kiskarcsi (6) – Sensation (3)
Hajtóváltozás: Sensation (3) Turbucz Sándor helyett Csató Gyula

9. futam:

Sunny ugrott a startnál és kizárták, de a feltartásával akadályozta Riviéra Dream-et, aki visszaesett távol a mezőnytől. Machetta és Oklahoma Font mentek élre, majd Number One és Repeta követték őket. A vége felé Kentucky Girl kezdett kibontakozni, de a többi ló is megindult. A vezető Machetta-ra senki nem volt veszélyes és könnyen nyert. Repeta és Sholty Geri érkeztek meg a végén.

Befutási sorrend: Machetta (2) – Repeta (9) – Sholty Geri (7)
Győztes idő: 20,1
Nem indult: Solt-Zombori Ghazal (11)
Hajtóváltozás: Sholty Geri (7) Turbucz Sándor helyett Csató Gyula hajtott

A következő ügető futamokat aug. 7-én pénteken láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 7-én pénteken 18:00 órai kezdettel, Lóverseny az éjszakában
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.04.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások