LovastáborajánLÓ kicsiknek és nagyoknak

Itt a nyári szünidő és a szabadságok ideje, ilyenkor kortól és nemtől függetlenül minden lóbarátnak lovastáborban a helye. De egész pontosan hol? Összegyűjtöttünk néhány lovastábort kicsiknek és nagyoknak, közel és távol, napköziseket és bentlakósokat és persze nagyon-nagyon kalandosakat, hogy könnyebb legyen dönteni.

Karikás ostorral csergetnek a kis betyárok

A 12 Betyár Lovasiskola lovastáborozói napi két lovaglás mellett előadásokat hallgatnak a lovakról és a biztonságos lovaglásról, részt vesznek a tanya körüli teendőkben, olykor lovaskocsira pattannak és megtanulják a karikás ostor használatát is. 

Tovább a 12 Betyár Lovasiskola lovastáboraira >>

A jövő reménységeinek

Hét éves kortól várja a jövő lovas reménységeit a családias hangulatú Etei Lovasudvar. A gyerekek tudásszintjük függvényében naponta 2-4 alkalommal is lóra ülnek, elsajátítják a lovak körüli teendőket, majd csapatjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal lazítanak. 

Tovább az Etei Lovasudvar lovastáboraira >>

Lovaglás, kecskefejés, tojásgyűjtés

Fóton, a fővárostól csak egy ugrásnyira a lóimádó gyerekek nem csak a lovaglásba, de az igazi vidéki életbe is belekóstolhatnak. A 7 Vezér Lovastanyán van kecskefejés, tojásgyűjtés, és persze a lovak körüli teendőkben is jeleskedhetnek a táborlakók. 

Tovább a 7 Vezér Lovastanya lovastáboraira >>

Napközis tábor lóugrásra Budapesttől

Budapesttől alig félórányi autóútra a Bellandor Lovasközpont napközis táborai várják azokat a lurkókat, akik szeretnének megismerkedni a lovaglással és a lovak körüli teendőkkel, de a napközben átélt kalandokat este személyesen szeretnék elmesélni a családnak.

Tovább a Bellandor Lovasközpont lovastáboraira >>

Csikóskaland

Bodor Major lovastáboraiban a gyerekek a csikósok mindennapi életébe pillathatnak be, de kunsztjaikat is megcsodálhatják egy bemutató során. Az ügyességet és talpraesettséget a kalandparkban próbálhatják ki, a csapatszellemet pedig dunai sárkányhajózás erősíti.

Tovább a Bodor Major lovastáboraihoz >>

Távol a mindennapi rohanástól

Itt a nyár, miért ne mennél világgá? Mondjuk Gömörszőlősig? A Gömöri Lovasudvar lovastáboraiban a természetes lókiképzés módszereivel kiképzett huculokra pattanva ismerkedhetsz meg a lovasíjászattal. De kipróbálhatod a nemezelést, szappanfőzést, batikolást is, tanulhatsz a ló és az ember kapcsolatáról és a lovak etológiájáról is. 

Tovább a Gömöri Lovasudvar lovastáboraihoz >>

Pán Péter kedvenc búvóhelye

A Seholsziget Élménypark táborvezetői pedagógiai és táboroztatási tapasztalat mellett számos kézműves technikát ismernek, de van köztük tapasztalt természetjáró és hangszerkészítő is. A tábori esték elmaradhatatlan része a közös tábortűz, amely mellett mindig akad egy-egy gitár, vagy furulya, így a nap zárása vidám és meghitt hangulatban zajlik.

Tovább a Seholsziget Élménypark lovastáboraihoz >>

Lovas életmódtábor – felnőtteknek is

Aki azt mondja, hogy a táborozás a gyerekek kiváltsága, az bizony téved. A felnőtteknek is jár egy kis célzott, szervezett kikapcsolódás. A Szentesi Farmon a délelőtti és délutáni lovaglásokat környezetvédelmi és életviteli foglalkozások egészítik ki, és a táborlakók megismerkedhetnek a lótartás csínjával-bínjával és a fogathajtással is. Az éjszakai túrázás pedig már csak hab a kalandok tortáján.

Tovább a Szentesi Farm lovastáboraihoz >>

Próbáld ki a lovaspólót

Magyarország egyetlen, nemzetközi feltételeknek is megfelelő lovaspóló klubjában, nyári tábor keretében megismerkedhetsz a lovaspólóval – feltéve, hogy elmúltál 16 éves és rendelkezel alapvető lovastudással. 

Tovább a Magyar Polo Club lovastáboraihoz >>

Alföldi kalandok a honfoglalás lovával

Az Ópusztaszeri Akhal Ménes lovastábora hangsúlyozottan a lovaglástanításra és a lovakkal való kommunikációra orientált, sokoldalú lovasképzés, ahová szeretettel várnak minden 12-60 év közötti lóbarátot. A táborlakók megismerhetnek egy különleges lófajtát az Akhal Tekét. A szállásról pedig a mongol és kazak jurták gondoskodnak.

Tovább az Ópusztaszeri Akhal Ménes lovastáboraihoz >>

Kedvet kaptál a táborozáshoz, de összeállításunkban nem találtad meg az igazit? Nézz körül a lovardák ajánlatai között, mert itt 66 lovastábor közül válogathatsz:

2016.06.07.

Hozzászólások