Egyes? Kettes? Négyes? Fogatban az élen a magyar!

Egyes-, kettes- és négyesfogathajtóink is szép eredményekkel tértek haza a Kistapolcsányban megrendezett Duna-Alpesi és Lipicai Kupáról. Egyesfogathajtó csapatunk pedig egyenesen történelmi sikert aratott.

Hódi Károly és fogata egy korábbi versenyen

Történelmi siker az egyesfogatoknál

Az egyesfogatok összetett versenyét a maratonon győztes, és akadályhajtás során az egyetlen alapidőn belüli hibátlan pályát hajtó svájci Michael Barby nyerte. Honfitársa, Leonhard Risch a dobogó második, míg a román színekben versenyző Kovács Imre a harmadik fokára állhatott fel.

Az egyesek csapatversenyében a második helyet érte el a Nyúl Katalin, Farkas József és Kecskeméti László alkotta magyar különítmény. A kategória első helyét Svájc, a harmadik pozíciót a cseh csapat szerezte meg.

Történelmi fogathajtó siker! A magyar egyesfogathajtó válogatott megszerezte történetének első csapat érmét! A Duna-Alpesi Kupán megszereztük az ezüstérmet! Ez egy nagyszerű előjel az augusztusi világbajnokság előtt!” – írta Facebook oldalán ifj. Bozsik József, a póni- és egyesfogathajtók szövetségi kapitánya.

Magyar ezüst a kettesfogatoknál is

A kettesfogatok összetett versenyében a német Sebastian Warneck vihette haza az aranyérmet. A svájci Beat Schenk állhatott fel a dobogó második fokára, és Miroslav Matuskáé lett a bronzérem.

A Duna-Alpesi Kupa csapatversenyét Sebastian Warneck két fogatának köszönhetően Németország nyerte, ezüstérmes a Galambos Nándor, Hódi Károly, Kákonyi Norbert összeállítású magyar csapat, míg a szlovák együttes egy bronzéremmel lett gazdagabb.

Dobrovitz verhetetlen volt a négyesek között

A négyesfogatok között ifj. Dobrovitz József győzött. A korábban élen álló Móró Lajos két verőhibával és némi időtúllépéssel a hetedik helyen fejezte be az akadályhajtást, így végül összetettben az ezüstérmet szerezte meg. A harmadik helyezett id. Jiri Nesvacil, lett, Lázár Zoltán pedig az akadályhajtás versenyéről visszalépett.

2016.06.06. Forrás: Fogathirek.hu

Hozzászólások