Sikeres évet zárt a Pannon Lógyógyászati Szolgálat

Új terápiával és a régióban egyedülálló gyomortükröző berendezéssel is bővült a Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat.

A technikának köszönhetően a jövőben olyan vizsgálatokra is lehetőség nyílik, amelyet korábban csak nagy műtéttel lehetett elvégezni. 

Egy új doppingmentes terápiával pedig az idült ízületi és ízületkörnyéki csontos elváltozásokat is gyógyítani tudják.

A Pannon Lovasakadémián a régióban egyedülálló módon végeznek magas szintű lógyógyászati ellátást, Szolgálat állatorvosai pedig a lótulajdonosok bizalmát is maradéktalanul élvezik

A tavalyi évet dr. Hevesi Tibor Ákos, a Pannon Lógyógyászati Szolgálat vezetője értékelte: 

– Műtéteink számát már tavaly is jelentősen sikerült növelni, idén remélhetőleg meghaladhatjuk a százas számot – fogalmazott dr. Hevesi Tibor Ákos. Mint mondta, tavaly több komoly beavatkozást is végeztek, ezek közül a laporoszkópiás („kulcslyuk”), illetve az artroszkópos műtéteket emelte ki. 

Az állatorvosi csapat egy tehetséges kollégával is bővült, egy fiatal szakember, dr. Veres Sándor egy projektjének keretei között pedig 1979-ben lefagyasztott spermából született csikó. 

Hevesi Tibor Ákos úgy fogalmazott: tevékenységük egy meglehetősen szűk réteget érint, hiszen nem sokan foglalkoznak az országban lógyógyászattal, ugyanakkor ez a hivatás a hétköznapi emberek számára is érdekes lehet.

Ami a jövőbeli terveiket illeti, a Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat munkatársai szeretnék azt az infrastrukturális hátteret létrehozni, amelynek segítségével ugyanolyan szintű kezelést kaphatnak a lovak a kaposvári létesítményben, mint egy osztrák klinikán. 

A Szolgálat 2013-as tevékenysége számokban:

  • 4635 műszeres vizsgálat nélküli kezelés
  • 2251 műszeres vizsgálat
  • 100 műtét
  • 950 páciens (lovon kívül néhány szarvasmarha, iletve kutya)

2014.01.10. Forrás: Somogytv, Kaposvarmost


KapcsoLÓdó cikkek:

Gyógyvizes ló-tréning és rehabilitáció Magyarországon >>

Hozzászólások