keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Újabb hároméves bontogatja szárnyait

Raphael Santi fölényes győzelmét hozta a Dióspusztai Díj

Dr. Ecsedi Leticia tavaly importált lova káprázatos stílusban iskolázta le az öreg klasszisokat a Kincsem Parkban.

Kevesebb, mint egy hónappal a Derby előtt bátran merem kijelenteni, a látott forma alapján Raphael Santi, Latin Lover legnagyobb ellenfele lehet a 2400 méteres klasszikus futamban. A 2200 méteres Dióspusztai Díjban a szintén hároméves Ében (Ifj. Kozma István) diktálta a jó iramot, azonban a célegyenes elején Raphael Santi (Bakos Gábor) robbantott és nyolc hosszal verte meg a tavalyi Derby helyezett Mediplomat-ot (Nino Murru). Harmadik helyre Szamóca (Stanislav Georgiev) zárkózott fel.

Néhány szó a képen látható nyerőről: Kétévesen Aidan O'Brien istállójában kezdte meg karrierjét Írországban. Harmadik futására veszítette el a nyeretlenségét. Rá egy hónapra, már egy Listed kategóriájú versenyben próbált szerencsét, és negyedik helyen ért célba. Az ott győztes Lilbourne Lad az év végén a neves Middle Park Stakes-ben szerzett értékes második helyezést. Ezután még egyszer láthattuk Írországban, majd (nagy örömömre) Pető Sándor idomár keze alá került. Hazánkban Nem kezdett túl jól. A Káposztásmegyeri Díjban erős lovak között lemaradt homokpályán, majd következő versenyében pénzdíjas negyedik lett.
Gyepre áttérve, meghozta a várt javulást és szoros másodikként ért célba. Ezt követte a most vasárnapi erőpróba, ahol megmutatta, hosszú távon is van keresnivalója, sőt elképesztő végspeed-jével szinte állva hagyta a mezőnyt. A 90. Magyar Derbyben komolyan számolni kell vele...

A Pető istállónak egyébként nagy napja volt, hiszen az előbb említett telivér mellett, további három alkalommal is boldogan mehettek fotózásra. Az első győzelmet a kiváló ötéves kanca Choir Solo (Bakos Gábor) szállította a Tatai Díjban. Fél órával később a Derbyre is nevezett Apacslegény (Bakos Gábor) intézte el évjárattársait. A célban kilenc hossz volt az előnye, a két import Szabó József idomítás, Noble Thought (Nino Murru) és Ashkan (René Koplik) előtt. A Németh Ferenc Emlékkupa II. futamában a kis termetű kancát, Meloneras-t biztosan vezényelte győzelemre Bihari Alexandra, hozzájárulva Dr. Ecsedi Leticiáék pazar vasárnapjához.

A lovasoknál tehát Bakos Gábornak sikerült a tripla, míg Bihari Alexandra és Ifj. Fejes Lajos egyaránt duplázott.

Folytatás június 17-én vasárnap.


2012.06.13., Szekeres Krisztián
Fotó: Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: Raphael Santi, Kincsem Park, Dióspusztai Díj,
Ecsedi Letícia, Pető Sándor, Bakos Gábor, Aidan O'Brien


KapcsoLódó cikkeink:

Latin Lover nyerte a Hármas Korona első ágát >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés