keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Chantilly, Franciaország

A Global Champions Tour a Chantilly-i Nagydíjjal folytatódott a július 22-24-i hétvégén. A tavalyi fordulóhoz hasonlóan idén is csak női lovasok álltak fel a dobogóra ezen az állomáson. Egy érdekes összevetés után Edwina Alexander győzött.

Edwina AlexanderA GCT versenysorozat tavalyi fordulóján Chantilly-ban Laura Kraut vihette haza a győztesnek járó pénzdíjat, és akkor is csak női lovasok álltak a dobogón. Közülük ketten, Edwina Alexander és Penelope Leprevost idén is dobogóra állhattak, harmadikként pedig Luciana Diniz csatlakozott hozzájuk. Laura Kraut idén az első fordulóban gyűjtött 1 hibapontjával, melyet az alapidő túllépéséért kapott, a negyedik helyen végzett.

A magyar nézők számára feltűnhetett, hogy végre nem csak az interneten, hanem a televízió műsorán is láthattuk, a nyergében Athina Onassis de Miranda-val, Crosshillt, aki korábban James Wingrave-vel magyar színekben versenyzett. A cannes-i fordulón már indult Crosshill, azonban akkor nem sikerült a második fordulóba jutniuk.

A második forduló után csupán három dupla hibátlan lovaglás volt, ezért az összevetésben ezeket a párosokat láthattuk. Elsőként érkezett a pályára Penelope Leprevost, a tavalyi második helyezett francia lovasnő Mylord Carthago HN-t lovagolta (Carthago Z x Jalisco B).

A chantilly-i fű megnehezítette a lovasok dolgát, ugyanis a pálya talaja csúszóssá vált, így a fordulókban a lovak többször is megcsúsztak. Azonban a második összevető, a pici Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) egyszer sem csúszott meg, és lovasával Edwina Alexander-rel több mint két másodpeGCT Chantillyrcet lefaragtak az előző lovas idejéből. Végül Luciana Diniz érkezett a pályára Lennox nyergében (Lifestyle x Grannus), akik sajnos többször is megcsúsztak a pályán, ezzel időt veszítettek, így három századmásodperccel lemaradva a második helyen végeztek.

Edwina Alexander a Global Champions Tour hatodik éves versenysorozata alatt már több mint 1 millió eurót keresett. A következő állomás a hollandiai Valkenswaard-ban lesz augusztus közepén, amely a Global Champions Tour versenysorozat otthona, hiszen az ötletgazda Jan Tops és élettársa, Edwina Alexander itt élnek.

A versenysorozat pontversenyében Edwina Alexander átvette a vezetést Ludger Beerbaumtól, aki sajnos most Coupe de Coeur nyergében 12 hibaponttal ment az első fordulóban. Luciana Diniz a harmadik helyen áll.

Eredmény és videók >>

Ranglista a hetedik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Edwina Alexander Ausztrália Cevo Itot du Chateau

0

0

0

41,88

91 200 €
2. Luciana Diniz Portugália Lennox

0

0

0

41,91

59 850 €
3. Penelope Leprevost Franciaország

Mylord Carthago HN

0

0

0

44,16

37 050 €
4. Laura Kraut USA Cedric

1

0

 

22 800 €
5. Eric Lamaze Kanada

Atlete van't Heike

1

1

 

 

15 675 €
6. Marco Kutscher Németország Cash

4

0

 

 

9 261 €


Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés