keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Estoril, Portugália

2011. június 30 és július 2 között a portugáliai Estorilban rendezték a Global Champions Tour következő állomását. A múlt heti monacoi felállás mintha most megcserélődött volna: az akkor az időért 1 hibapontot begyűjtő Ahlmann most hibátlan maradt és megnyerte a Nagydíjat, míg a monacoi győztes, Rolf-Göran Bengtsson most 1-et kapott az időért.

Christian Ahlmann - Taloubet ZA német pályaépítő, Frank Rothenberger a verseny előtt ezt mondta a pályáról: „Az első forduló lámpafény nélkül fog lemenni, mivel nem akarjuk zavarni a lovakat. A mezőny tapasztalt lovakból és kevésbé tapasztalt lovasokból is áll. A második fordulóban 10 hibátlan lovaglást szeretnék.”

A Global Champions Tour versenysorozat megalkotója, Jan Tops szerint „ez inkább egy kényes pálya, mivel vannak benne szűk és bő távolságok is. Jó lovaglást igényel. Egész más ezen a nagy nyílt füves pályán, mint a monte-carlo-i versenyen volt.”

A második forduló úgy tűnt, hogy nem okozott túl nagy bonyodalmat, mivel a 18 versenyzőből 11-en hibátlanul lovagoltak, közülük pedig hatan dupla nullát mentek, így bejutottak az összevetésbe.

Marco Kutscher Cornet Obolensky-t (Clinton x Heartbreaker) lovagolta, és 12 hibaponttal zárt az összevetésben. A 2008-as és 2010-es Estoril-i Nagydíj győztese, Meredith Michaels-Beerbaum Shutterfly-jal (Silvio I x Forrest xx) az összevetésben gyűjtött egy fával most nem tudta megnyerni a versenyt. A német csapat azonban így is boldog lehetett, mivel négyen is bejutottak az összevetésbe, pedig majdnem meg sem érkeztek a versenyre, mivel az Estorilba vezető úton egy defekt nehezítette meg a dolgukat.

A hazai közönség előtt lovagló Luciana Diniz és Winningmood (Darco x Lassini) kifogástalan és gyors pályával a második helyen végeztek. Clarissa Crotta és West Side van Meerputhoeve (Baloubet du Rouet x Apollonios) egy oxert ütöttek.

Estoril GCTLudger Beerbaum Chaman nyergében (Baloubet du Rouet x I Love You) hibátlan tudott maradni az összevetésben is, ám végül a három hibátlan közül a leglassabb idővel végzett a dobogó alsó fokán. Christian Ahlmann a Judy-Ann és Leon Melchior tulajdonában lévő Taloubet Z-tel (Galoubet A x Polydor) az összevetés utolsó indulójaként két másodpercet vert rá Luciana Diniz idejére és megnyerte az Estoril-i Nagydíjat.

Az összesített ranglista alapján Ludger Beerbaum újra vezet a GCT pontversenyben, míg Luciana Diniz a harmadik helyre jött fel.

A GCT versenysorozata a hetedik állomáson, Chantilly-ban folytatódik július 22-24-ig.

Eredmény és videók >>

Ranglista a hatodik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Christian Ahlmann Németország Taloubet Z

0

0

0

45,21

92 000 €
2. Luciana Diniz Portugália Winningmood

0

0

0

47,32

60 000 €
3. Ludger Beerbaum Németország

Chaman

0

0

0

48,85

37 000 €
4. Meredith Michaels-Beerbaum Németország Shutterfly

0

0

4

48,68

23 000 €
5. Clarissa Crotta Svájc

West Side van Meerputhoeve

0

0

4

50,61

16 000 €
6. Marco Kutscher Németország Cornet Obolensky

0

0

12

57,65

9 000 €


Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés