Zakóban feszít a veterán telivér

Előfordult már, hogy lovad alulöltözött volt? Naná, hogy nem, de egy szóval sem állíthatod, hogy ez a ló nem néz ki elképesztően az ő személyre szabott tweed zakójában. Nem is lehetne ez másképp, hiszen négy hétig készítették 18 méternyi valódi gyapjúból.

Bizonyára megbocsájtanak a szervezők azoknak a lovirajongóknak, akik a március 15-18. között megrendezett Cheltenham Fesztiválon a pálya helyett Morestead-et, a veterán versenylovat és hússzoros bajnok zsokéját Sir Tony McCoy-t fogják bámulni nem mindennapi öltözékük miatt.

A ló alkalmi ruháját William Hill bukméker rendelte meg Emma Sandham-King divattervezőtől. A feladat az volt, hogy készítsen egy stílusos öltönyt Morestead, a veterán mén számára melyet a 2016-os Cheltenham Fesztivál, azaz Anglia egyik leghíresebb gátversenyének megnyitóján viselhet.

Emma Sandham-King varrónőkből és szabókból álló csapatával négy héten át dolgozott a nem mindennapi viseleten, melyhez több mint 18 méter kiváló minőségű gyapjúszövetet használtak fel.

"Megalkotni a világ első lóra szabott Harris tweed zakóját életem eddigi legnagyobb kihívása volt" – mondta a divattervező. "A három részből álló szettet kifejezetten Morestead-re terveztem, az összeállítás éke a sapka lett. A modellek többségével általában nehéz együtt dolgozni, hiszen valódi dívaként viselkednek a próbák során. De Morestead, a nyugdíjas versenyló igazán nyugodt és kiegyensúlyozott, öröm volt vele együtt dolgozni."

Morestead és a legendás Sir Tony McCoy ex-zsoké jól mutatnak együtt

A lóversenyek nézőseregében gyakori látvány a tweed zakó – legalábbis a kétlábúak között. A méretre szabott ló öltöny viszont tízszer több anyagot tartalmaz, mint a férfiaknak készült mása. Ez annyi szövet, hogy William Hill-t kiváncsivá tette: vajon mire is lenne elég a nézősereg által a Lóverseny Fesztiválon viselt gyapjú mennyisége.

Így hát William Hill felkért egy statisztikust, hogy járjon utána a tweed zakó rejtélyének. A szakember 32 nagyméretű, a nézőközönségről készült fotót tanulmányozva arra a következtetésre jutott, hogy átlagosan évente 321,5 kilométernyi gyapjút viselnek a látogatók a Cheltenham Fesztiválon, mely elég lenne ahhoz, hogy másfélszer megkerülje Nagy-Britannia és Írország összes lóversenypályáját.

De az nem kérdés, hogy egyetlen tweed zakó sem érhet fel a szetthez, melyben Morestead kiérdemelte a legelegánsabb ló címet:

2016.03.17. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás és fotók: Horsecollaborative.com

Hozzászólások