Sokkoló lószállítás miatt riasztották az állatvédőket

Döbbent autóvezetők tucatjai hívták az angol állatvédőket, amikor egy rendkívül szokatlan módon szállított lovat láttak az autópályán: a fejvédőt és lótakarót viselő jószágot a lábainál fogva rögzítették az aprócska utánfutóra. 

Így semmiképp se szálíts lovat. Kivéve ha…

A Birminghamből Cambridge-be vezető 160 kilométeres autópálya szakaszról több tucat hívás érkezett az angol RSPCA-hoz döbbent és felháborodott autósoktól. A bejelentések egybevágtak, az ügy egyértelműnek tűnt: egy személyautó kisméretű utánfutón egy letakart lovat szállított úgy, hogy az állatot a lábainál fogva kötelekkel rögzítették az utánfutóhoz.

Az állatvédők a rendszám alapján természetesen hamar megtalálták az autó tulajdonosát. De amikor felelősségre akarták vonni állatkínzás miatt, a helyszínen nagy meglepetés fogadta őket: kiderült ugyanis, hogy egy életnagyságú műanyag lóról van szó.

… Kivéve ha az adott ló műanyagból van.

Richard Lythgoe állatvédelmi nyomozó bevallása szerint hangos nevetésben tört ki, amikor meglátta a jószágot. Elmondása szerint ez volt az első eset, hogy egy műló megmentéséhez riasztották.

Nem csoda azonban, hogy az autópályán száguldva a letakart, élethű lófigura láttán a legrosszabbat feltételezték az autósok. 

Nem ez volt az első ilyen eset a szigetországban. Máig sem tudni, hogy valójában egy rövidlátó, ámde jószándékú állatbaráttól, vagy egy helyi mókamestertől érkezett a bejelentés a skót állatvédőkhöz 2015 nyarán, miszerint egy airdrie-i ház hátsó udvarában a kerítéshez kikötve tartanak egy szamarat, akinek még beállója sincs. A helyszínre érkező állatvédő szenvedő szamár helyett azonban csak egy olyan életnagyságú, szamarat mintázó üvegszálas szobrot talált, amit általában a betlehemi jelenetekben használnak.

Az állatvédők mindennek ellenére azt mondják, annyi borzalmas esettel találkoznak nap mint nap, hogy felüdülés, amikor ilyen problémákat kell megoldaniuk. És persze továbbra is kivizsgálnak minden egyes bejelentést.

2017.03.31. Forrás: Cambridge News
Fotó: RSPCA 

Hozzászólások