Amerikai Világkupa döntőbe lovagolt Ifj. Szabó Gábor

Ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel a varsói közép-kelet-európai ligadöntőjében indulási jogot szerzett az amerikai világkupa döntőbe. A díjugrató világkupák 38 éves történelmében ő az ötödik olyan magyar lovas, aki kivívta ezt a kvalifikációt. Márciusban tehát ismét egy szakág hazai legjobbjáért szoríthatunk, ezúttal az omahai díjugrató világkupa döntőn.

Ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsész nyergében a 2016-os CSIO-n
Fotó: csiobudapest.hu


A nyíregyházi lovas Timpex Bölcsésszel megnyerte az első napi vadászugratást a varsói világkupa minősítőn, így az összesített első helyről várhatta a folytatást. A 150 cm-es középdöntőben és a 155 cm-es nagydíjban is négy-négy hibaponttal lovagolt, így végül nyolcadik helyezést elérve ért célba.

Ifj. Szabó Gábor az ötödik magyar lovas, aki a döntőbe ugratott

1997-ben Varró József kvaifikációt szerzett, de végül Királymező sérülése miatt nem tudott starthoz állni. 1991-ben Rezgő Zoltán az Egyesült Államokbeli Del Marban Pókerrel, 2002-ben Túri József Lipcsében Superville nyergében versenyzett a fedettpályás szezon legnagyobb nemzetközi díjugrató versenyén. 2016 tavaszán az első magyar hölgy lovasnak, Hugyecz Mariannak szurkolhattunk Göteborgban.

2017 márciusában, az egyesült államokbeli Nebraska állam Omaha városában a nyíregyházi Timpex Ménes lovasa, ifj. Szabó Gábor ismét képviselheti a piros-fehér-zöld színeket.

A díjugrató világkupa döntőre való minősülés rendkívül nehéz és hosszú folyamat. A megszerzett indulási jog a teljes évadban nyújtott teljesítményt tükrözi, hiszen végig jól kell szerepelni a pontszerző versenyszámokban. A liga végső ranglistájának első három helye minősít a döntőre. A háromnapos varsói teljesítmény egy hosszú út fontos állomása volt. 2016-ban szabadtéren Somorján, a csehországi Olomoucban, a nagysikerű budapesti CSIO-n, majd fedettpályán Litvániában és több lengyel világkupa fordulón is győzni tudott Timpex Bölcsésszel, illetve értékes pontszerző helyeket ért el, amivel most kiérdemelték az amerikai repülőjegyet.

Gratulálunk ifj. Szabó Gábornak és Timpex Bölcsésznek, valamint a Timpex Ménesnek!

Fotó: csiobudapest.hu

2017.02.28. Forrás: Dijugratoszakag.hu

Hozzászólások