A lovával szelfiztek, kiakadt a tulaj

Egészen furcsa botrány kerekedett egy jópofa szelfiből Nagy-Britanniában. Egy apuka és kisfia családi nyaralást nyertek képükkel, melybe a karámban legelő ló is belemosolygott. A ló gazdája viszont felháborodott, amiért tőle nem kértek engedélyt a fotózásra, ráadásul még nyertek is.

Fotó: David Bellis

Első pillantásra ez a tökéletes szelfi: jóképű apuka, cuki gyerek és egy még cukibb ló pózol a kamera előtt. Nos, ez a szelfi egy 2.000 font, azaz körülbelül 825.000 Ft értékű utazást hozott készítőjének, a 31 éves David Bellisnek, aki kisfiával, a 3 éves Jacobbal pózol a képen.

David és Jacob épp sétáltak, és mivel a kis Jacob szereti a lovakat, megkérte apukáját, hogy készítsenek vele egy közös fotót, amit megmutathat otthon az anyukájának. Nagy meglepetésükre az addig csak legelésző ló odament és elkezdett grimaszolni a kamerának. David később egy fotópályázatra is nevezett a képpel, és a család nagy örömére egy értékes nyaralást nyert.

Örömük azonban nem tartott sokáig, a ló gazdája ugyanis felháborodott azon, hogy nem kértek engedélyt tőle a ló fotózásához. A ló tulajdonosa, Nicola Mitchell háromgyerekes édesanya, aki 16 éves lánya számára vette a patást néhány éve. A lány tanította meg grimaszolni a lovat.

"Felháborít, hogy 2000 fontos nyaralást nyertek úgy, hogy engedély nélkül használták a lovunk képét. Engedélyt kellett volna kérniük. … Igazából a lovunk nyert"- tette hozzá. „Nem is tudtam erről a pályázatról. Ha tudok róla, mi magunk is nevezhettünk volna."

Nicola azonban nem elégedett meg ennyivel, David Bellistől részesedést követel a nyereményből, sőt, a pályázat kiíróját is megkereste panaszával.

A Bellis család értetlenül áll a dolog előtt, hiszen fel sem merült bennük, hogy engedélyt kellett volna kérniük a fotó elkészítéséhez. A pályázat kiírója, a Thomson Holidays szerencsére megerősítette, hogy Bellisék a lótartó panasza ellenére is megkapják nyereményüket. Ez lesz az első közös családi nyaralásuk külföldön.

Szerinted jogos a lótartó felháborodása?
Te mit tettél volna hasonló helyzetben?

2016.02.04. Forrás: WalesOnline

Hozzászólások