Lóval csempészték a cigarettát

Három férfi több ezer euró értékű cigarettaszállítmányt próbált Ukrajnából Romániába csempészni lovakkal, de az ukrán határőrök feltartóztatták a gyanús menetet.

Képünk illusztráció

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint az ukrán határőrök négy lovat állítottak meg, a málhás jószágok 40 nagy dobozban cigarettát cipeltek Románia felé. A határőrök a környéken további 60 nagy dobozban találtak csempészcigarettát. A 100 doboz cigaretta becsült értéke mintegy 30.000 euró (több mint 9.000.000 forint).

A határőrség szerint a lovakat egy ukrán férfi vezette, őt letartóztatták, két román állampolgárt pedig bűnrészességgel gyanúsítanak.

A dohánytermékek jóval olcsóbbak Ukrajnában, mint másutt Európában, ezért a Közép- és Nyugat-Európába irányuló cigarettacsempészet jól jövedelmező „üzletág”. Úgy tűnik azonban, hogy a lovas ágazat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Nem ritka, hogy a lovak önhibájukon kívül bűncselekmények részesei lesznek a világ bármely pontján. Mexikó és Arizona határán például olykor a drogcsempészek is lovakat használnak, hazánkban viszont leggyakrabban a lovaskocsival való falopás fordul elő.

Azonban volt példa ennek ellenkezőjére is, amikor egy szamár Kolumbiában meghiúsított egy rablást.

2016.02.03. Forrás: MTI
Frissítve: 2022.07.24.
Fotó: Canva

Hozzászólások