155 millió év végéig lovas rendezvényekre

Már biztos, hogy a három nagy lovas rendezvény – a Nemzeti Vágta, az izsáki Egyesfogathajtó Világbajnokság és a Lovas Világkupa  – megkapja az év elején bejelentett 155 millió forintos támogatást.

Pénzes Gábor az OTP Lovas Világkupán

A Kormány augusztus végén rendelkezett a „Kincsem – Nemzeti Lovas Programhoz kapcsolódó kiemelt rendezvények megvalósítása érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról” olvasható a Magyar Közlöny 2014. évi 117. számában. A vonatkozó kormányhatározat 155 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el elszámolási, a fel nem használt rész tekintetében visszafizetési kötelezettséggel.

Dr. Budai Gyula, Lázár Vilmos, dr. Fazekas Sándor és Lázár Zoltán a Hősök terén,
a 2013-as Nemzeti Vágta előfutamainak sorsolásakor

Február végén született döntés arról, hogy a kormány 325 millió forinttal támogatja a Kincsem – Nemzeti Lovas Programhoz kapcsolódó kiemelt lovas rendezvényeket, vagyis a CSIO***-W Világkupát, a fábiánsebestyéni Kinizsi Park felújítását, a Nemzeti Vágtát, az izsáki Egyes-fogathajtó Világbajnokságot és a Lovas Világkupát. A Kincsem – Nemzeti Lovas Program 2012. március 12-én lépett hatályba.

2014.09.09. Magyar Dorottya, Lovasok.hu

Hozzászólások