Elhunyt Molnár Miklós

Elhunyt Molnár Miklós

 

“Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy Molnár Miklós ny. agrármérnök életerejének lassú fogyatkozását békével és derűvel elfogadva életének 87. esztendejében, 2012. április 25-én csendesen elhunyt.

Hamvait a római katolikus egyház szertartása szerint 2012. június 1-jén pénteken 14:30 órakor helyezzük örök nyugalomra Kaposváron, a Keleti temetőben. Emlékére gyászmisét tartunk Budapesten június 18-án hétfőn, 19 órakor a Margit körúti Ferences Templomban, Pécsen május 25-én pénteken, 18:30 órakor a Pius Templomban. A gyászoló család.”

In Memoriam Molnár Miklós

86 éves korában távozott közülünk a magyar lovasvilág egyik nagy öregje, Molnár Miklós.
Serdülő kora óta a lovak, lovaglás, hajtás, lótenyésztés foglalkoztatta és agrármérnöki diplomája megszerzése után élete munkája valóban a lovak körül forgott.

Katonaidejét is a lovasságnál szolgálta le. A tolna-megyei regölyi TSZ főállattenyésztőjeként a szövetkezet heterogén lóállományából céltudatos munkával nagyon szép, egyöntetű „kisbéri félvér” törzstenyészetet hozott létre.

Az Országos Lótenyésztési Felügyelőségnél ellátott munkája során az állami fedezőmének az ő felügyelete alá tartoztak, így teljes rendelkezése volt azok fedezési beosztása felett.

Tevékenyen vett részt a nagycenki Széchenyi kastély szakmailag helyes felújításában, az istállók helyreállításában, valamint kialakításában.

Éveken át vezette az alagi „diplomata” istállót, mely a Magyarországra akkreditált diplomaták magas színvonalú lovagoltatását volt hivatott biztosítani. Remekül szervezett vadászlovaglásokkal vívta ki a vendégek tetszését, vezetése idején Alagon igazi klubélet volt.

Ő szervezte meg és hozta létre elsőként a háború után elsorvasztott falkavadászatokat, az idősebb Hevessy Barnabás kopófalkájával. Az általa teremtett hagyományt azóta több lovarda is őrzi és folytatja.

62 éves korában nyugdíjba vonult, de amíg ereje engedte, lehetőségeihez mérten mindig a lovak és a lovasok társaságát kereste.

Nagyon jó szeme volt a lovakhoz, azokat hitelesen tudta festeni, így sok lovasember otthonában őrzik emlékét az általa festett lóportrék, lovas festmények.

Fájdalommal búcsúzunk Tőle, nyugodjék békében!

Frissítve: 2023.09.22.
Fotó: Canva

Hozzászólások