Overnight lett a Tavaszi Hendikep győztese az Ügetőn

Overnight (Turbucz Sándor am.) biztosan nyerte a Tavaszi Hendikepet 2015. március 7-én az Ügetőn. Let it be TN (Kolozsi László) jött fel másodiknak, Vernon Boko (Lakatos Csaba) lett a harmadik.

Összefoglaló a 2015. március 7-i versenynap futamairól

1. futam:

Rainbow Place-t diszkvalifikálták. Nagyon lassú volt a tempó, ennek ellenére kettészakadt a mezőny. Az élen Sherwood, Pinokkió, Pókerarc és Sensation négyese ügetett, az üldözők Nekifutó vezetésével érkeztek. Az utolsó 700 méteren Sensation indított támadást és felment a vezető kettes mellé. Hárman szinte fej-fejt ügettek egymás mellett a befutóban és Pókerarc is elindult. Célfotó döntött az első három hely sorsáról.

Befutási sorrend: Sensation (6) – Pinokkió (5) – Sherwood (4)
Győztes idő: 26,6

2. futam:

Vamos Kemp vette a legjobb startot és élre állt, mellette Magic Diamond Way ügetett, mögöttük Mountain Bambi, Vilja Brick, Racing Athlete és Pozsony ügettek, a sort Jódlis és Ostrom kettőse zárta. Jódlis indított elsőként támadást és Vilja Brick is elindult ugyanabban a pillanatban. Utóbbi felment Vamos Kemp mellé, Magic Diamond Way elindult visszafelé. A befutóban Vilja Brick gyorsított és megnyerte a futamot, Vamos Kemp lett a második, Pozsony szaladt fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Vilja Brick (4) – Vamos Kemp (7) – Pozsony (8)
Győztes idő: 17,8

3. futam:

Polémia vette a legjobb startot, mögötte Rimella, Montgomery, Rolex, Number One és Knock-down volt a sorrend. Utóbbi a túlsó oldalon zárkózott folyamatosan egyre feljebb. Polémia végig vezetve nyerte a futamot, Knock-down jött fel másodiknak, Montgomery lett a harmadik.

Befutási sorrend: Polémia (2) – Knock-down (6) – Montgomery (5)
Győztes idő: 22,0

4. futam:

Nem indult: Paladin TIM (9). Nacho Nico és Rabatt  galoppoztak a startnál és kiestek a versenyből. Lucuska kezdett a legjobban, élre állt és végig vezetve nyerte a futamot. Mögötte végig Pentatlon ügetett, őt a befutóban Ophelia támadta, de nem tudta megverni, Ileda Bi jött fel negyediknek.

Befutási sorrend: Lucuska (6) – Pentatlon (4) – Ophelia (8)
Győztes idő: 18,3

5. futam:

Principessa Ovi hibázott a start után és kiesett a versenyből. Petit Four Spin, Ollyan nincs és Lali Király volt az első három ló sorrendje, a mezőny végén Orlando Bloom ügetett. A túlsó oldalon Őrangyal zárkózott egyre feljebb, Ollyan nincs mögé. A hétéves herélt nyerte a futamot, Őrangyal és Rose's La Nena lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Ollyan nincs (4) – Őrangyal (5) – Rose's La Nena (1)
Győztes idő: 15,9

6. futam:

Filipana Goal, Reine d'Illiat, Off Road és Zavita Meerswal alkották a frontot. A túlsó oldalon Nemzetesúr és Old Shatterhand egyre jobban leszakadtak, a többiek együtt ügettek. Zavita Meerswal indított támadást az utolsó kanyarban. Filipana Goal érkezett elsőként a befutóra, azonban Off Road-hoz hasonlóan elugrotta magát. A két favorit kiesésével Zavita Meerswal, Numero Uno, Reine d'Illiat lett a befutási sorrend.

Befutási sorrend: Zavita Meerswal (1) – Numero Uno (3) – Reine d'Illiat (7)
Győztes idő: 18,4

7. futam:

Nem indult: Olmo Jet (1). Laluna Comtesse, Opál lány, Overnight, Vernon Boko és Let it be TN mögött M.T.Hitchiti, Riviéra Dream és Stone Capes Judy ügettek, a tribün előtti egyenesben utóbbi szépen zárkózott. A túlsó oldalon Overnight indult el és felment Laluna Comtesse mellé, M.T.Hitchiti pedig hibázott. Overnight-ra többen is rászaladtak, jött Let it be TN, Vernon Boko és Laluna Comtesse. Ilyen sorrendben értek végül célba.

Befutási sorrend: Overnight (6) – Let it be TN (6) – Vernon Boko (5)
Győztes idő: 19,8

8. futam:

Zavarosra sikerült a verseny, többen hibáztak. Az első  kanyarban Saron, Swarovski és Szandi lettek diszkvalifikálva. Tájfun és Tornado Cole volt az első két ló sorrendje és ez maradt is a célban, bár Tornado Cole-ra többen is rászaladtak. Trencsén lett a harmadik. Sunny is hibával futott.

Befutási sorrend: Tájfun (8) – Tornado Cole (1) – Trencsén (13)
Győztes idő: 22,8

9. futam:

Szélvihar hibázott a start után, She's Vivienne nagyon gyengén kezdett. Az élen Baboo Va Bene és Santana ügettek, majd Szilvás, Spulni, Texas Oil, Svéd Barát és She's Vivienne következtek. Változás a célig nem történt, Baboo Va Bene könnyen nyert, tréningtársa, Santana lett a második, Szilvás a harmadik. San Siro, Spulni és She's Vivienne is hibával futottak. A futam után a Versenyintézőség a 2-es számú Szilvást pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Texas Oil lett a harmadik.

Befutási sorrend: Baboo Va Bene (7) – Santana (1) – Texas Oil (5)
Győztes idő: 18,4


A következő versenynap március 14-én szombaton lesz az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. március 14-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.03.09. Forrás: Kincsem Park

Hozzászólások