Lóverseny fogadásának bemutatása

A lovakkal kapcsolatos sportok már évszázadok óta az emberekkel vannak. És nem csak versenyzőként, de nézőként is nagyon komoly élvezetet találhatunk abban, ahogy egy-egy gyönyörű paripa mértani pontossággal üget végig egy pályán vagy szédületes sebességre képes egy verseny során. És szinte azóta, hogy a lovassportban megjelentek a versenyek, megjelent a sportfogadás is.

De a lovassportokkal kapcsolatos fogadások okán általában mindig a hagyományos fogadásokra vagy éppen a lovira gondolunk, ami Magyarországon esetében alapvetően így is van. Ma hazánkban csak a Magyar Lóverseny-fogadás szervező Kft.-nek van joga versenyeket szervezni és fogadási lehetőségeket biztosítani. Viszont az internet elterjedésével ma már szinte az összes online bukmékernél érhetünk el lóversenyfogadásokat. A következőkben be fogjuk mutatni, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha online szeretnénk lóversenyre fogadni.

Forrás: unsplash.com

A legnagyobb előnye az online fogadásnak, hogy már egyáltalán nem kell ott lennünk a pálya szélén, hogy fogadjunk, sőt nem vagyunk korlátozva arra sem, hogy csak egy-egy magyar versenyre fogadhatunk. Hiszen mi van, ha nagyon messze élünk egy lóversenypályától? Vagy ha az adott pálya be van zárva, felújítás alatt vagy éppen hatalmas eső van? Először is, manapság már az online bukmékerek segítségével is megnézhetünk szinte minden versenyt szerte a világon, így pedig megnyílt egy olyan hatalmas fogadási halmaz, ahol csak akkor nem találunk nekünk való eseményeket, ha nem akarunk.

Vannak bukmékerek, amelyek már argentin, chilei vagy éppen brazil ügetőversenyekre is kínálnak szorzókat, nekünk csak ismernünk kell valamennyire, hogy kikről is van szó. Mert az online fogadóirodáknál azért nem annyira népszerű a lóversenyfogadás, hiszen kevesen vannak tisztában a szabályokkal, a legjobb lovakat és zsokékat pedig még kevesebben ismerik.

Néhány hasznos trükk egy kezdő fogadónak

De tegyük fel, hogy mi eldöntöttük, fogadni fogunk online egy-egy versenyre. A legjobb sportfogadó oldalak mindegyike ad fogadási segédletet is, tehát teljesen kezdőként is rövid idő alatt tisztába kerülhetünk a fogadás szabályaival. Ezután jön az a rész, amikor kicsit utána kell néznünk a zsokéknak, lovaknak és korábbi eredményeiknek. Ugyanis a lóversenyek esetén is igaz, hogy ez nem tisztán szerencséről szól és nem csak az alapján választunk nyertest, hogy kinek a legjobb a neve. Rengeteg stratégia és trükk áll a fogadók rendelkezésére, hogy hosszútávon is sikereket érhessenek el.

1) Alapvetően sokan azt hiszik, hogy csak a győztesre lehet fogadni. Igen, elérhető a végső győztes megtippelésének opciója is, de kezdőknek inkább javasolt az “Első három helyezett között” névre hallgató piac, amelyben a megfogadott lónak a legjobb háromban kell végezni. Értelemszerűen kisebb a nyeremény, de egy kezdőbb fogadó néhány statisztika és a történelem ismeretében azért képes lehet meghatározni, hogy egy ló az első háromban végez a versenyen vagy sem.

Forrás: unsplash.com

2) Ne csak abban gondolkodjunk, hogy egy adott futamon ki fog nyerni! A lóversenyek terén nagy hagyományokkal bíró országokban népszerűek azok a fogadási piacok is, amikor a zsoké teljesítményére kell fogadnunk, tehát azt fogjuk megtippelni, hogy melyik lesz az a zsoké, aki egy esemény teljes egészében a legtöbbször képes nyerni. És ezen a piacon már akkor eséllyel indulunk, ha megnézzük az egyes zsokék idei vagy éppen hasonló versenyen nyújtott teljesítményét. És statisztikákat a legtöbb fogadóiroda már biztosít, köztük az eléggé népszerű 1xbet, amely ugyan Magyarországról csak egy 1xbet alternatív link segítségével érhető el, de ez nem lehet akadály.

3) Kezdőknek szokták javasolni, hogy mindenképpen a speciális fogadások között kutakodjanak. Gondoljunk bele, egy quinella fogadási piac azt jelenti, hogy arra fogadunk, hogy melyik két ló végez az első és a második helyen egy futamon. Tehát nem kell pontosan tudnunk, hogy ki nyer, de a két legerősebb lovat meg kell tudnunk tippelni. Ennek sokkal erősebb verziója az exacta, amikor az első két helyezett pontos sorrendjét is el kell találunk.

További hasznos fogadási tippek

És bár kezdő fogadóknak nem annyira javasolt piacokról van szó, de érdemes említést tenni a trifectáról és a superfectáról is. Előbbi esetén nem az első két helyezett lovat fogjuk megpróbálni eltalálni, hanem az első hármat és még a sorrendjük is fontos. Utóbbinál pedig már tényleg a végletekig túl van feszítve a kockázat, hiszen itt már a legjobb négyet kell megpróbálnunk pontos sorrendben eltalálni. Ez a piac azonban hihetetlen nagy nyereményekkel kecsegtethet.

Attól függően pedig, hogy mennyi időnk van egy-egy hétvégén a lóversennyel fogadni, nem csak egy futamra, hanem az egész versenyre is fogadhatunk. Akár megpróbálhatjuk eltalálni azt is egy Napi dupla-fogadás keretein belül, hogy ki lesz a nyertes két egymást követő futamon, de ennek létezik a hármas formája is. Ha pedig egy-egy lovas portál átböngészése után képesek vagyunk néhány favoritot azonosítani, akkor megtippelhetjük azt is, hogy melyik favorit zsoké/ló lesz az, amelyik a legtöbb sikert fogja elérni egy adott versenysorozatban.

Összességében elmondható, hogy ennek a cikknek a segítségével már nekiindulhatunk egy sportfogadó oldalon a böngészésnek, hogy megpróbáljuk azonosítani azokat a versenyeket, amelyek a következő időszakban fogadhatóak lesznek. Ezután pedig már nincs más hátra, mint elkezdeni híreket olvasni és más fogadók véleményét megnézni, hogy tényleg képesek legyünk azonosítani olyan lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy találjunk egy tényleg esélyes lovat és zsokét. Ha pedig tetszett ez a cikk és még hasonlókat olvasnál a témában, akkor keresd fel állandó szerzőnk, Aladár Kollár profilját és további cikkeit itt.

2020.12.02.

Hozzászólások