Silent Blessing nyerte a Batthyány-Hunyady Díjat a Galoppon

Silent Blessing Jaroslav Línekkel sorozatban ötödik győzelmét aratta a Batthyány-Hunyady Díjban. Akaba Stanislav Georgiev nyergében érkezett a közeli második helyre, míg a dobogó alsó fokára Röptűz és zsokéja Zdenko Smida állhatott fel.

Összefoglaló a 2015. május 3-i galopp versenynap futamairól

1. futam

Máramaros (8) nem indul. Cassiopeia és Dioniz vették a legjobb startot, mögöttük Tíria galoppozott, a mezőny végén pedig Botrányhős, valamint Emese helyezkedtek, illetve egyre jobban esett vissza Susanne. A kanyar végén a vezető kettős meglépni látszott, ám feltűntek Rush, Botrányhős és Tíria színei, majd megtámadták Cassiopeia-t, aki időközben egyedül maradt az élen. Négyen csatáztak a győzelemért, amiből Rush jött ki a legjobban, minimális különbséggel megverte Botrányhőst, Cassiopeia megtartotta a harmadik helyét.

Befutási sorrend: Rush (1) – Botrányhős (5) – Cassiopeia (3)

2. futam

Álomhercegnő volt a leggyorsabb, őt Azték, Lacfi Nádor, illetve Anthea követte, a mezőny hátsó felében Eisfee, Leon a profi és Galagonya helyezkedtek. Álomhercegnő a kanyarban robbantott, a célegyenesre óriási előnnyel fordult, és úgy tűnt, haza is érhet, azonban a nagy lendülettel érkező Eisfee elgaloppozott mellette az utolsó métereken. Anthea szerezte meg a harmadik helyet, Azték előtt.

Befutási sorrend: Eisfee (5) – Álomhercegnő (10) – Anthea (7)

3. futam

Miserend remek startot vett, és pár száz méter megtétele után már több hosszal vezetett. Orkán Wiro-Dancing, My Fairy, valamint Sasheverő próbált pozíciót teremteni mögötte. A hátsó bolyban Szarkaláb, Glenda. Staféta és Demokrácia galoppoztak. Miserend előnye nem olvadt, sőt a kanyarban növelni is tudta, az egyenesben pedig komoly veszélyt nem is jelentett rá senki, könnyen sétált haza. Szarkaláb zárkózott a második helyre, Glenda lett a harmadik.

Befutási sorrend: Miserend (5) – Szarkaláb (6) – Glenda (4)

4. futam

Mejdan gyorsan talpon volt és erős iramot diktálva állt az élre. Bye Track, Gran Torino és Párduc követte őt, a mezőny végén Sterndeuter, Freddie Mercury és Vesponetta galoppozott. Az ügető átjáróhoz érve szétszakadt a társaság, a vezetőt Gran Torino támadta meg és a befutóra már ő hozta a lovakat. A távoszlophoz érve Gran Torino távolodott a többiektől és tetszés szerint nyerte meg a futamot, a jól hajrázó Urgestein és Doctor Timotej előtt.

Befutási sorrend: Gran Torino (7) – Urgestein (1) – Doctor Timotej (3)

5. futam

Margaret Queen szokásához híven jól kezdett, de tartotta vele a lépést Speedtest, Hunyor, Oyabun és Pirkadatkor kelő, szorosan mögöttük Skirt Chaser helyezkedett. Aptitude és Jet Acclaim nagyon rossz rajtot vettek, már a start után elveszítették minden esélyüket. Margaret Queen gyorsan elfáradt, mellette négyen-öten is remekül mozogtak, valamint megjelent Skirt Chaser, aki nagyon magabiztosan lépett meg az ellenfelektől és hazaért az erősen támadó Pirkadatkor kelő előtt. Oyabun küzdelemben szerezte meg a harmadik helyet, negyedik Hunyor lett.

Befutási sorrend: Skirt Chaser (5) – Pirkadatkor kelő (8) – Oyabun (4)

6. futam

Panzerotta (8) nem indul. Nordberg ezúttal sem volt hajlandó kiugrani a gépből, így elszálltak az esélyei már a startnál. Frog House diktálta a tempót, mellette Perfect One és Beau Dreamer galoppoztak, őket szorosan követte Nagykígyó, tőlük pár hosszal leszakadva Gengszter és Star of Akhi helyezkedett. A kanyarhoz érve nem változott a sorrend, Gengsztert már erősen kellett lovagolni, de lépésről-lépésre közeledett az élmezőnyhöz. A befutóra érve Nagykígyó és Beau Dreamer kettőse átvette a vezetést, a falon pedig megjelent Gengszter és némi meglepetésre a célig letakarta a topfavorit Nagykígyót. Beua Dreamer lett a harmadik.

Befutási sorrend: Gengszter (4) – Nagykígyó (2) – Beau Dreamer (1)

7. futam

Dimenzió indult a legjobban és diktálta az iramot, míg Kikerics rendkívül gyengén kapott lábra. A vezető mögött Larion, Principessa és Like helyezkedtek, a mezőny végén Mátrix, Baltic History és Kagán galoppoztak. A befutóra érve Dimenzió fáradni látszott, a falon megjelent Like, kívül pedig Mátrix és Baltic History. Végül ők hárman döntötték el az elsőség sorsát, amiből Mátrix jött ki győztesen, Like lett a második, megelőzve Baltic History-t.

Befutási sorrend: Mátrix (4) – Like (7) – Baltic History (8)

8. futam

A két favorit, Silent Blessing és Akaba vették a legjobb startot, és diktálták a közepes iramot. Mögöttük Röptűz, Panda és Dvorníky Dream helyezkedtek. Ez a sorrend nem változott a verseny folyamán, a célegyenesben ugyan Akaba és Röptűz komoly küzdelemre késztette Silent Blessing-et, de megverni nem tudták. Akaba és Röptűz lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Silent Blessing (1) – Akaba (2) – Röptűz (3)

9. futam

Gitáros F. leült a startgépbe, így nem ugrott ki. Star Lady, Ford Mustang és Pomorosso mentek el vezetni, őket Miniatűr és Laguna követte, tőlük leszakadva Mirabolán, Lady Kate és Napos színei látszódtak. A kanyarhoz érve Miniatűr támadást indított és élre állt, vele Laguna tartotta a lépést és ők hozták a lovakat a célegyenesre. Kettőjük harcából a sárga Laguna jött ki győztesen, Miniatűr második helyét nem veszélyeztette senki. A bronzéremért hatalmas csata alakult ki Lady Kate és Mirabolán között, végül a célfotó sem tudott dönteni, holtversenyben értek célba.

Befutási sorrend: Laguna (4) – Miniatűr (9) – Lady Kate (3)/Mirabolán (6)

A következő verseny május 8-án pénteken, majd május 10-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont:
    – 2015. május 8-án pénteken 19:00 órai kezdettel
    – 2015. május 10-én vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.05.05. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások