És a Kincsem Park Díjának bajnoka: Dirty Dreamer

A galopp nap első futamait ködben futották a lovak, de ettől függetlenül nagyon szép küzdelmeket lehetett látni az utolsó métereken. Dirty Dreamer és Tahir Sesti is hatalmasat csatázott, végül a 11-es startszámú Dirty Dreamer örülhetett a Kincsem Park díjának.

Dirty Dreamer zsebelte be a Kincsem Park Díját.

Dirty Dreamer (Róbert Sara) start-célban nyerte a Kincsem Park Díját, tréningtársa Tahir Sesti (Jaroslav Línek) végzett a második helyen, Freddie Mercury (Paizs Gábor) lett a harmadik.

Összefoglaló a 2015. november 8-i galopp futamokról:

1. futam – Üllői hendikep I. rész:

Sariyah vette a legjobb startot, de Boróka átvette tőle a vezetést. A túlsó oldalra érve a 8 fős mezőny kettészakadt, Boróka, Sariyah, Glenda és Swing alkották a frontot, az üldözők Zanyetta vezetésével érkeztek. Az átjárónál Milky Way felment Swing mellé, Borókához pedig Glenda csatlakozott. Az utolsó 400 méteren Sariyah ment élre és Zanyetta is utat kapott. Sariyah könnyű nyerője lett a futamnak, Zanyetta és Glenda szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Sariyah (6) – Zanyetta (3) – Glenda (5)

2. futam – Nyeretlen kétévesek versenye:

Agora és Majolika kettőse kezdett a legjobban, Nordican Way viszont nehezen kapott lábra. A vezető kettőshöz Merion és Felsenfest került közel. Az utolsó 100 méteren jelent meg a semmiből Spider Girl és másodiknak szaladt fel Agora mögé. Merion lett a harmadik.

Befutási sorrend: Agora (5) – Spider Girl (12) – Merion (1)

Bár Spider Girl az utolsó 100 méteren felpörgött, ez csak a második helyre volt elég.

3. futam – Gubacsi dűlő hendikep:

Jól kezdett Genesis, Jet Acclaim, Wanduke és Raphael Santi. A kanyarban a többiek is megérkeztek a fronthoz, a befutóban pedig többen is megtámadták az idő közben élre került Jet Acclaim-et. Nagyon jött Billy Tiger, Wanduke, Staféta és Genesis. Az utolsó 50 méteren Billy Tiger átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Wanduke lett a második, Staféta a harmadik.

Befutási sorrend: Billy Tiger (6) – Wanduke (3) – Staféta (9)
Lejelentették: Star of Akhi (2)

4. futam – Istvánmező hendikep:

Garland, Donna Prima, Galagonya, Duracell, Classic Girl és Hóvirág sorrend alakult ki a start után. Mire a kanyarra értek, már Donna Prima vágtázott elöl, mögé feljött Duracell és Kökény színei is megjelentek a frontban. A befutóban Donna Prima és Duracell csatáztak a győzelemért, amit végül Duracell szerzett meg. Galagonya ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Duracell (5) – Donna Prima (3) – Galagonya (4)
Lejelentés: Narancsfavirág (9)

A befutóban kialakult küzdelemből Duracell került ki nyertesként.

5. futam – Városligeti díj:

Delinda, Császár és Speedtest triója kezdett a legjobban, de mindenkinek jól sikerült az indítás. A kanyarban elég messziről kezdte meg a zárkózást Just Mambo. Speedtest vezetésével érkezett a mezőny a befutóra. Mögötte Császár, Dresda, Delinda és a zárkózó Jetset Jones, valamint Just Mambo galoppoztak. Speedtest start-célban nyerte a futamot, Just Mambo és Dresda lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Speedtest (4) – Just Mambo (8) – Dresda (5)

6. futam – Üllői hendikep II. rész:  

Shakespeare, Luck Stone és Schnell kezdtek a legjobban. Lacfi Nádor szedett össze néhány hosszas hátrányt, de a közepes tempónak köszönhetően az átjáróig utolérte a többieket. Az élen még mindig Shakespeare galoppozott, mögötte Schnell, majd Misi Manó és Nissa következtek. A befutóban hatalmas lendülettel indult meg Lacfi Nádor és felszaladt másodiknak a végig vezető Shakespeare mögé. Luck Stone lett a harmadik.

Befutási sorrend: Shakespeare (7) – Lacfi Nádor (5) – Luck Stone (3)

Shakespeare a cél után is megállíthatatlannak gondolta magát.

7. futam – Kincsem Park díja: 

Dirty Dreamer és Mayday kettőse ment el vezetni, mögöttük Wuelto, Antonivitch, Perfect One és Tahir Sesti galoppozott. Az átjáróhoz érve Dirty Dreamer egyedül maradt az élen, feljebb jött Tahir Sesti és Perfect One. A befutóra Dirty Dreamer és Tahir Sesti fej-fej mellett fordultak, őket Perfect One, a fáradó Mayday és Freddie Mercury követték. Az utolsó 200 méteren Dirty Dreamer gyorsabb volt, mint tréningtársa Tahir Sesti, így megnyerte a futamot. Freddie Mercury érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Dirty Dreamer (11) – Tahir Sesti (3) – Freddie Mercury (12)

8. futam – Ligettelki dűlő hendikep: 

Kajla vállalta magára a vezetést, mögötte Fellángolás és Miss Brooch galoppozott. Sonjanak gyengén sikerült a start. A kanyarhoz közeledve Miss Brooch vette át a vezetést és folyamatosan növelte előnyét. A gyengén kezdő Sonja nagyon megindult a befutóban és így lett második, Three Robins előtt.

Befutási sorrend: Miss Brooch (4) – Sonja (8) – Three Robins (1)
Tallstep az Indító rendelkezésére nem indult!

Miss Brooch folyamatosan növelte előnyét.

A következő galopp versenynap november 15-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 15-én vasárnap 11:15 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.11.10.
Forrás: Kincsempark.hu – Sándor Éva
Fotók: dr. Kovács Gábor

Hozzászólások