Arab lovak, belga pálya, brit győzelem

Arab lovak patái dübörögtek a belgiumi Ostend pályáján a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Női Világbajnokság futamán, ahol a Nagy-Britanniát képviselő Catherine Walton győzött, aki most először versenyzett arab lóval.

Még 4 képünk van a versenyről. Kattins a képekre a galéria megtekintéséhez.

A HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global arablovas fesztivál két GR1-es versenye nagyszabású eseménynek számított Belgiumban. Az 1800 méteres verseny alapdíja 35.000 euró volt, így nem csoda, hogy erős mezőny alakult ki.

A verseny nyertese Mickael Forest lett Sha'hir nevű lovával, akinek tulajdonosa HH Sheikh Mohammed bin Khalifa Al Thani. Thomas Messina a második helyet tudhatta magáénak, Al Nashmi-val. Richard Mullen Fajr Qardabiyah nyergében pedig a harmadik helyen végzett. 

A HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Női Világbajnokság futamán első alkalommal ült Catherine Walton arab lovon, és először állt rajthoz Belgiumban, ám ügyesen irányította Messit a győzelem felé.

"Vártam ezt a kört, és a legjobbat próbáltam kihozni belőle" – mondta az Észak-Angliából érkezett lovas.

A díjakat és trófeákat a lovasvilág nagy nevei és képviselői adták át:

  • Abdullah Marzouki, a Egyesült Arab Emirátusok belgiumi nagykövetségének képviselője
  • Adnan Sultan Al Nuaimi, az Abu Dhabi Lovas Club főigazgatója
  • Lara Sawaya, a HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing Festival ügyvezető igazgatója és a Lóverseny Akadémiák Nemzetközi Szövetségének (IFHRA) elnöke 
  • Xavier Ziani, hivatásos zsoké és a Fesztivál nagykövete

Abdullah Marzouki megköszönte az Egyesült Arab Emírségek vezetőjének, hogy segíti az ország hagyományos sportját, az arab lóversenyt: "Ez a fesztivál egy óriási és rendkívül sikeres törekvés arra, hogy népszerűsítsék ezt a hagyományos sportot szerte a világon. Köszönjük ezt HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyannak, miniszterelnök-helyettesnek és Őfelsége Sheikha Fatima Bint Mubaraknak" – mondta.

Lara Sawaya, a fesztivál ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy mennyire feszes az eseménysorozat ütemterve, hiszen augusztusban voltak futamok Dániában, az Egyesült Királyságban lévő Sandown Parkban, majd Lengyelországban és Oroszországban is.

2016.10.03. Sárréti Anita
Fotó: Morhaf Photo

Hozzászólások